Για το ζώδιο του Τοξότη

 

Ο Δεκέμβριος έφθασε με τις δικές του προσδοκίες, τις δικές του μάχες και επιτεύξεις. Σε μια εποχή υψηλής διαταραχής καλούμαστε και αυτό τον μήνα να γίνουμε ακόμα πιο αποφασιστικοί στην στήριξη της ζωής μας και την κατεύθυνση της, πάνω σε ουσιαστικότερες βάσεις από όσο μέχρι τώρα κάναμε. Η απομάκρυνση μας από τις σωστές στοχεύσεις και επιδιώξεις είναι κρίσιμο μάθημα του Τοξότη και άρα περισσότερο επίκαιρο από άλλες φορές.

Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας φωτός καθώς σε αυτόν γεννιέται ο Μεγάλος Απεσταλμένος που για την εποχή μας παραμένει να είναι ο Ιησούς. Σαν γενική όμως αίσθηση και στην έναρξη του ως προς την μαθητεία όπως συμβολικά απεικονίζεται στον ζωδιακό βρισκόμαστε στο ζώδιο του Τοξότη.

Περάσαμε το ζώδιο του Σκορπιού που έφερε τις μεγάλες ευκαιρίες της κάθαρσης του αστρικού ή συναισθηματικου, θυμικού και επιθυμητικού κόσμου. Οι δοκιμασίες του Σκορπιού όσες φορές και να το πούμε δεν είναι αρκετό για να καλυφθεί το ότι είναι κρίσιμης και τεράστιας σημασίας.  Όταν κάποτε κάποιος περάσει με επιτυχία αυτές τις δοκιμασίες του Σκορπιού, περνάει στην μαθητεία του Τοξότη. Οι κρίσεις στον Σκορπιό εφοδιάζουν τον μαθητευόμενο με τις μοναδικές χάρες της ισχυροποίησης του εκτός του κόσμου των εξαπατήσεων.

Όλα όσα επώδυνα βλέπουμε να διαδραματίζονται σήμερα γύρω μας, σε αυτή την εποχή που διακρίνεται από εξαιρετικά υψηλό δείκτη διαταραχής, οφείλονται σε αποτελέσματα σκέψεων-ιδεών και έργων υπό το καθεστώς της πλάνης του θυμικού, επιθυμητικού και συναισθηματικού κόσμου. Ο κόσμος σήμερα πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος του. Το  οποίο παρελθόν μάλιστα δυστυχώς απ΄ ότι παρατηρούμε δεν έχει ακόμα κατανοηθεί και ξεπεραστεί και βρίσκεται ακόμα σε επιφυλακή ενεργό εντός των ανθρώπων, έτοιμο και πάλι να δράσει με όμοιο τρόπο όπως παλιά. Καιρφυλακτεί έτοιμο να ωθήσει στην επιλογή απατηλών ηγετών, να ακολουθήσει επιλογές ζωής άκρατου υλισμού και φιλοτομαρισμού, παραπέμποντας στην καλένδες τα ερωτήματα: «ποιος είμαι;», «γιατι εχω γεννηθει;», «έχω ψυχή;», «που βρίσκεται, τι σκέπτεται και τι κάνει η ψυχή μου;», «είναι καλά η ψυχή μου; είναι χαρούμενη; είναι στενοχωρημένη», «τι πραγματικά θέλω να κάνω σ’ αυτή τη ζωή που βρέθηκα;» … και άλλα πολλά παρεμφερή. Όλα αυτά έρχονται στη συνείδηση ειδικά αυτό τον μήνα μέσα από το ζώδιο του Τοξότη.

Στον Τοξότη ο άνθρωπος έχοντας πλέον επιτύχει την απελευθέρωση από την εξαπάτηση του φόβου και της θετικής ή αρνητικής σαγήνης του υλικού κόσμου, καταφέρνει πλέον να έχει μια ενοποιημένη προσωπικότητα και εδώ είναι που απαλλάσσεται από την κατακερματισμένη προσωπικότητα που εκρέει από την αρνητική ανταπόκριση στις δονήσεις του απέναντι ζωδίου του Τοξότη που είναι οι Δίδυμοι.

Στον Τοξότη ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την ύπαρξη του κόσμου των Σοφών Όντων που ονομάζονται Δάσκαλοι και έρχεται σε συνειδητή συνεργασία μαζί τους προς τον ένα πλέον στόχο που νοιώθει μέσα του να αφυπνίζεται και να τον διακατέχει. Διδάσκεται μέσα από τον κύκλο της νόησης, της σχέσης μαζί της και αναγνωρίζοντας την διττότητα της φύσης του βιώνει και μαθητεύει το να στοχεύει στον ένα και μοναδικό στόχο που αντιλαμβάνεται να εμφωλεύει βαθιά μεσα του. Ο βιωματικός στόχος που γίνεται αντιληπτός στον Τοξότη, βρίσκεται στην πύλη του επόμενου ζωδίου του Αιγόκερω που είναι η πύλη των μυήσεων. Όπου οι μυήσεις είναι εσωτερικές διεργασίες επισφράγισης του δρόμου, των αποτελεσμάτων και επιτευγμάτων του μαθητευόμενου της Ζωής και καμία σχέση δεν έχουν με τις όποιες τελετές μύησης που εικονικά και μόνο γίνονται, σε οποιεσδήποτε εσωτεριστικές ή αποκρυφιστικές οργανώσεις της κοινωνίας μας.

Μισός άλογο και μισός άνθρωπος είναι το σύμβολο του Τοξότη και κάποια εποχή το ίδιο σύμβολο ήταν ένας άνθρωπος αναβάτης επάνω σε ένα λευκό άλογο. Το μεγάλο μυστικό του Τοξότη κρύβεται στις επιτυχείς εργασίες στο προηγούμενο ζώδιο του τον Σκορπιό που του επιτρέπουν να δει τον Στόχο της Καρδιάς του, της Ψυχής του, τον βαθύτερο στόχο που υπάρχει μέσα του. Το να μπορέσει κάποιος να δει, να αναγνωρίσει και να ενσωματώσει στην ζωή του αυτή την αναγνώριση, γίνεται με φυσικό βιωματικό τρόπο και από μόνο του, όταν κάποιος έχει ελευθερώσει τον εαυτό του από τον κύκλο των εξαπατήσεων του αστρισμού στον Σκορπιό.
Ειδικά στο ζώδιο του Τοξότη αποκαλύπτεται και είναι κρίσιμης σημασίας η επιτυχής εργασία στον χώρο των προηγούμενων ζωδίων και δη του Σκορπιού. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοηθεί και να βιωθεί ο Τοξότης θετικά. Γιατί μόνο το ξεπέρασμα των δοκιμασιών του Σκορπιού θα δώσει στον Μαθητή της Ζωής την ικανότητα μη επηρεαζόμενος από την εξαπάτηση, να αφουγκραστεί βαθιά μέσα στα μύχια της ύπαρξης του τον πραγματικό στόχο που θέλει βαθύτερα απ’ οτιδήποτε άλλο να στοχεύσει-να επιδιώξει.  Τότε στον Τοξότη επίσης θα μάθει πως θα στήσει όλη του την ζωή να είναι σαν το βέλος του Τοξότη που στοχεύει, ενώ ο ίδιος τότε και μόνον τότε είναι ο Τοξότης.
Όταν ο άνθρωπος ακολουθεί ακόμα την αριστερόστροφη και φθοροποιό πορεία ζωής, στον Τοξότη θα στοχεύσει με φανατισμό σε υλιστικές, εγωιστικές απολαβές και επιδιώξεις. Θα κάνει έτσι μία «βουτιά» στον Σκορπιό για την βίωση του ιδεώδους του, κυλώντας και ενδυναμώνοντας τον κύκλο των εξαπατήσεων. Κινείται δηλ σε αντίστροφη πορεία από τον Τοξότη προς τον Σκορπιό, τον Ζυγό κ.ο.κ.

Εύχομαι για όλες και όλους ένα Καλό Μήνα.

 

 


Ορφίων
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015
Τα φαινόμενα του Χειμερινού Ηλιοστάσιου του 2017
Περί του ζωδίου του Σκορπιού
Για την εορτή του Δημήτριου και της Δήμητρας
Μία οπτική του ζώδιου του Ζυγού
Η Παρθένος του ζωδιακού
Ηλιακή έκλειψη Αυγούστου 2017
Εκλείψεις Αυγούστου 2017
Η σχέση μας με την σκέψη και η σιγή του νου
Ο Λέων στην Εσωτερική Αστρολογία
Ο Μπετόβεν, ο Γκαίτε, η συνάντηση των G20, ο Κριός και ο Ουρανός
Για το ζώδιο του Καρκίνου
Κατανοώντας το ανθοΐαμα Mimulus
Το Γεγονός της Αναστάσεως
Κριός - Ακτίνες - Κυβερνήτες
Για τους Ιχθείς
Συμβολισμός και Υδροχόος
Ο εννεαετής κύκλος 2008-2016
Μία όψη του Τοξότη
Ο Ορίζοντας Γεγονότων της Προσωπικότητας
15 χρόνια από την 11η Σεπ 2001
Μαθητεία στο ζώδιο της Παρθένου
Π. Ποροσένκο (2016)
Αικατερίνη Στεφανίδη- (επί κοντώ γυναικών στο Ρίο2016)
Σεληνιακές Εκλείψεις: Αλδεβαράν, Ερμή, Δία
Περί Λέοντος
Ένα σχόλιο για την Theresa May
Το ζώδιο του Καρκίνου
Μεταβλέψεις στο φαινόμενο Brexit
Για το Θερινό Ηλιοστάσιο
Μία περίπτωση μελέτης της οστεοπόρωσης
για την Ορθογραφία της Λέξης
για τον Τόπο των Διδύμων
Τα Άστρα και οι Μορφές
για τον Τόπο του Ταύρου
Θεραπευτική & Αστρολογία
Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιογραφία
Σύντομο Ιστορικό της Εσωτερικής Αστρολογίας
σύνοδος κορυφής Ε.Ε. (Μαρ 2016)
Απαλότητος α'- μουσική: Ορφίων
για το ζώδιο του Τοξότη
Εμείς - μουσική: Ορφίων
Μετεκλογικά 2015
Σύντομη γεωμέτρηση των λογότυπων των κομμάτων
Παρθένος Μαρία - σύμβολο και βίωμα
Η ασκητική της Εσωτερικής Αστρολογίας
Τέλος του Messenger με πρόσκρουση στον Ερμή
Το ζώδιο του Ταύρου και η Βεσάκ
Περί του Μυστηρίου της Σταύρωσης
Αστρολογική Εθνολογία: Γερμανία & Ελλάδα
Β. Πούτιν: υπάρχει πρόβλημα υγείας;
Περί του ζωδίου της Παρθένου
Περί Γανυμήδη και Υδροχόου
Η αριθμητική του 2015
Περί του ρόλου και της χρήσης της αστρολογίας
Περί αστρολογικών προβλέψεων
Ο Σκορπιός, ο Ήρακλής & η Λερναία Ύδρα
Αστρολογικά δρώμενα
Η Μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού
Γενέθλια 2014 της Ομάδας Εσωτερικής Αστρολογίας
Οι κυβερνήτες των ζωδίων
Κρόνος, Μαντεία & Αιώνιο Τώρα
Αληθινό, Αγαθό, Ωραίο
Ο σταυρός του 2014 στα θεμελιώδη ζώδια
Περί Εσωτερικής Αστρολογίας
Ενοποίηση επιστήμης, τέχνης, φιλοσοφίας και θρησκείας
Χειμερινό Ηλιοστάσιο
Από την τέταρτη στην πέμπτη διάσταση