Η αριθμητική του 2015

Το 2015 εχει κάποια ιδιαίτερα στοιχεία και θα αναφερθώ για λίγο σε αυτά. Ας ρίξουμε λοιπόν μια σύντομη ματιά στις συνθήκες και τις συγχρονικότητες του έτους αυτού και των αριθμών.

• Το πρώτο σημείο είναι το ότι το 15 είναι ο πέμπτος τριγωνικός αριθμός και συγχρόνως είναι πολλαπλάσιο του πέντε με ένα τρόπο ιδιαίτερο. Είναι ο πέμπτος τριγωνικός αριθμός και είναι 5x3=15. Το 3 και το 5 δε, είναι και οι μόνοι διαιρέτες του. Οι τριγωνικοί αριθμοί έχουν ιδιαίτερη δύναμη και αυτό κάνει τον αριθμό αυτό να έχει ιδιαίτερη ισχύ.
• Σήμερα (15-Ιαν) είναι η πρώτη φορά που έχουμε ημερομηνία με το 15 (15 Ιανουαρίου) και σήμερα είναι που βρίσκεται στην κορύφωση του, έχουμε δηλαδή το ακριβές τετράγωνο των Άρη-Κρόνου, που είναι όντως μια δύσκολη, μια σκληρή όψη και πολλοί αστρολόγοι έχουν εδώ και καιρό ασχοληθεί με τον τρόπο τους ο καθένας με το θέμα.
• Το 2015 είναι η 5η χρονιά της δεκαετίας του 2010.
• Eίναι η 15η χρονιά του 21ου αιώνα.
• Είναι η 15η χρονιά της 3ης χιλιετίας που ξεκίνησε το 2001.
• Η 68η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ανεκύρηξε αυτή τη χρονιά Διεθνές Έτος του Φωτός και Διεθνές Έτος εδάφους. Ανάγοντας δε το 68 σε μονοψήφιο παίρνουμε πάλι 5 (6+8=14 ? 1+4=5).
• Αν αφαιρέσουμε το 15 (όχι αριθμητική αφαίρεση) το υπόλοιπο του 2015 είναι το 20, το οποίο είναι το επόμενο πολλαπλάσιο του 5 (4x5=20).
• Ένα ακόμα σημείο είναι το ότι για πρώτη φορά γίνονται εκλογές τον Ιανουάριο (στην πρόσφατη τουλάχιστον ιστορία μας) και έχει επιλεγεί σε μία ημερομηνία που είναι το επόμενο πολλαπλάσιο του 5 το 25 (25 Ιανουαρίου). Έχει μάλιστα πολύ έντονη πενταδική επικέντρωση με το να είναι το τετράγωνο του 5 (5x5=25, δηλα-δή 5²=25)!!!

Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ περισσότερο σοβαρά από ότι μπορεί να προβλέψει μια απλή αστρολογική μελέτη σαν αυτές που γίνονται συνήθως ειδικά για το θέμα των εκλογών και που τις βρίσκουμε δημοσιευμένες σε διάφορα μέσα.

Αυτή η έντονη συμμετοχή του αριθμού πέντε θα πρέπει να προσεχθεί αν θέλει κάποιος να εξάγει λεπτεπίλεπτα βαθύτερα σημαινόμενα. Αυτή τη χρονιά λοιπόν συμβαίνουν πράγματα με τον αριθμό 5. Έτσι όλες οι ημερομηνίες που είναι πολλαπλάσια του θα πρέπει να προσεχθούν.

Για να ανιχνεύσουμε ένα δείγμα της μέχρι τώρα συμμετοχής της πενταδικότητας στα γεγονότα που μέχρι τώρα έγιναν ας δούμε το παράδειγμα της περασμένης 5ης Ιανουαρίου (λίγες μέρες πριν). Παρατηρούμε λοιπόν ότι:
• Ανακαλύφθηκε από τσεχική αρχαιολογική ομάδα ο τύμβος της άγνωστης βασίλισσας της Αρχαίας Αιγύπτου, Χεντακαουές Γ΄, η οποία έζησε στη διάρκεια της Πέμπτης Δυναστείας.(πέμπτη)
επίσης
• Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που της επιτρέπεται να εξάγει ξανά βοδινό προς τις ΗΠΑ έπειτα από 15 χρόνια (είχαν απαγορευτεί οι εξαγωγές λόγω της νόσου των τρελών αγελάδων).(3x5=15)
(πληροφορίες από την Wikipedia).

Αυτά τα λίγα στοιχεία για τώρα σας τα δίνω για να παρουσιάσω ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και παρατήρησης του κόσμου μας. Υπάρχουν ημερομηνίες που θα λέγαμε ότι έχουν έντονα τα στοιχεία του αριθμού πέντε, όπως είναι τα πολλαπλάσια του 5, πχ: 5, 10, 15, 20, 25 κάθε μήνα και με ειδική έμφαση στους μήνες Μάιο (5ος) και Οκτώβριο (10ος). Άλλες ημερομηνίες είναι όσες αναγόμενες σε μονοψήφιο μας δίνουν 5. Για παράδειγμα η 3 Μαρτίου 2015 (3-3-2015) γίνεται: 3+3+2+0+1+5=14 ? 1+4=5. Επίσης και οι ημερομηνίες μέσα στους μήνες που ανάγονται σε 5, όπως η 14η (1+4=5) και η 23η (2+3=5) κάθε μήνα.

Μια άλλη μέθοδος εύρεσης πενταδικών ημερομηνιών είναι μέσω του κύκλου του 5. Ο πενταδικός κύκλος κρατάει η κάθε φάση του 73 ημέρες (365:5=73) και κατά «σύμπτωση» 7+3=10 που είναι το δεύτερο πολλαπλάσιο του 5. Έτσι ο ετήσιος κύκλος του πέντε είναι στις εξής ημερομηνίες για κάθε έτος :
15 Μαρτίου, 27 Μαΐου, 8 Αυγούστου, 20 Οκτωβρίου και βέβαια η 1 Ιανουαρίου που παίρνουμε σαν σημείο έναρξης.

Αυτό τον κύκλο μπορεί να τον προσαρμόσει κάποιος και σύμφωνα με την ημερομηνία της γέννησης του. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει γεννηθεί 27 Απριλίου, ο πενταδικός του κύκλος είναι στις ημερομηνίες 27 Απριλίου, 9 Ιουλίου, 20 Σεπτεμβρίου, 2 Δεκεμβρίου και 13 Φεβρουαρίου.

Στο τέλος και επειδή κάποιοι θα αναρωτηθούν, να πούμε λίγα λόγια για το σημαινόμενο του πέντε, της πεντάδας, αποφεύγοντας τον πειρασμό να μπούμε σε βαθιά μονοπάτια της μυστηριακής αριθμητικής. Η πεντάδα προέρχεται σαν λέξη από το πεντάς, πεμπάς. Πεμπάς ως αναπέμπουσα λέει ο Ιάμβλιχος. Πρώτα απ' όλα να θυμίσουμε το Ε των Δελφών που είναι αναφορά στον αριθμό πέντε και να μείνουμε επί του παρόντος μόνο μέχρι εδώ στο θέμα αυτό. Γενικά είναι ένας πολύ δημιουργικός αριθμός. Ωθεί σε αντιμετώπιση καταστάσεων. Έχει την δύναμη να δημιουργήσει νέα δεδομένα ακόμα και στις πιο στατικές και αδρανοποιημένες συνθήκες. Ο πέντε δεν θα αφήσει ούτε μία μέρα να περάσει χωρίς να γίνει κάτι προς οποιαδήποτε κατεύθυνση έχει ήδη κάποιος προδιαγράψει με την πορεία του. Μπορεί να είναι δημιουργικός είτε για καλό είτε για κακό, όπως είναι κατανοητό. Μια έντονη και διαρκής κίνηση είναι ένα αναμενόμενο όταν ο αριθμός 5 βρίσκεται σε ένταση. Παρ' όλο δε, που κατά την αριθμολογία το έτος 2015 είναι έτος οκταδικό (2+0+1+5=8), η προσέγγιση που κάνουμε εδώ θα παίξει και ήδη παίζει σημαντικό ρόλο.

 

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ !

Ορφίων
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015
Τα φαινόμενα του Χειμερινού Ηλιοστάσιου του 2017
Περί του ζωδίου του Σκορπιού
Για την εορτή του Δημήτριου και της Δήμητρας
Μία οπτική του ζώδιου του Ζυγού
Η Παρθένος του ζωδιακού
Ηλιακή έκλειψη Αυγούστου 2017
Εκλείψεις Αυγούστου 2017
Η σχέση μας με την σκέψη και η σιγή του νου
Ο Λέων στην Εσωτερική Αστρολογία
Ο Μπετόβεν, ο Γκαίτε, η συνάντηση των G20, ο Κριός και ο Ουρανός
Για το ζώδιο του Καρκίνου
Κατανοώντας το ανθοΐαμα Mimulus
Το Γεγονός της Αναστάσεως
Κριός - Ακτίνες - Κυβερνήτες
Για τους Ιχθείς
Συμβολισμός και Υδροχόος
Ο εννεαετής κύκλος 2008-2016
Μία όψη του Τοξότη
Ο Ορίζοντας Γεγονότων της Προσωπικότητας
15 χρόνια από την 11η Σεπ 2001
Μαθητεία στο ζώδιο της Παρθένου
Π. Ποροσένκο (2016)
Αικατερίνη Στεφανίδη- (επί κοντώ γυναικών στο Ρίο2016)
Σεληνιακές Εκλείψεις: Αλδεβαράν, Ερμή, Δία
Περί Λέοντος
Ένα σχόλιο για την Theresa May
Το ζώδιο του Καρκίνου
Μεταβλέψεις στο φαινόμενο Brexit
Για το Θερινό Ηλιοστάσιο
Μία περίπτωση μελέτης της οστεοπόρωσης
για την Ορθογραφία της Λέξης
για τον Τόπο των Διδύμων
Τα Άστρα και οι Μορφές
για τον Τόπο του Ταύρου
Θεραπευτική & Αστρολογία
Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιογραφία
Σύντομο Ιστορικό της Εσωτερικής Αστρολογίας
σύνοδος κορυφής Ε.Ε. (Μαρ 2016)
Απαλότητος α'- μουσική: Ορφίων
για το ζώδιο του Τοξότη
Εμείς - μουσική: Ορφίων
Μετεκλογικά 2015
Σύντομη γεωμέτρηση των λογότυπων των κομμάτων
Παρθένος Μαρία - σύμβολο και βίωμα
Η ασκητική της Εσωτερικής Αστρολογίας
Τέλος του Messenger με πρόσκρουση στον Ερμή
Το ζώδιο του Ταύρου και η Βεσάκ
Περί του Μυστηρίου της Σταύρωσης
Αστρολογική Εθνολογία: Γερμανία & Ελλάδα
Β. Πούτιν: υπάρχει πρόβλημα υγείας;
Περί του ζωδίου της Παρθένου
Περί Γανυμήδη και Υδροχόου
Η αριθμητική του 2015
Περί του ρόλου και της χρήσης της αστρολογίας
Περί αστρολογικών προβλέψεων
Ο Σκορπιός, ο Ήρακλής & η Λερναία Ύδρα
Αστρολογικά δρώμενα
Η Μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού
Γενέθλια 2014 της Ομάδας Εσωτερικής Αστρολογίας
Οι κυβερνήτες των ζωδίων
Κρόνος, Μαντεία & Αιώνιο Τώρα
Αληθινό, Αγαθό, Ωραίο
Ο σταυρός του 2014 στα θεμελιώδη ζώδια
Περί Εσωτερικής Αστρολογίας
Ενοποίηση επιστήμης, τέχνης, φιλοσοφίας και θρησκείας
Χειμερινό Ηλιοστάσιο
Από την τέταρτη στην πέμπτη διάσταση