Ερντογάν και δημοσιογραφία
Συνοπτική μελέτη των δυνάμεων που επηρεάζουν τα γεγονότα

Παρατηρούμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Ταγίπ Ερντογάν να έχει δύσκολη σχέση με την δημοσιογραφία. Θα λέγαμε ότι στον χώρο της δημοσιογραφίας, όπως και άλλοι ηγέτες, εκφράζει κάποιες κεντρικές πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του. Όμως συγχρόνως συμβαίνουν και γεγονότα που δεν εξαρτώνται εμφανώς από τον ίδιο και τη χώρα του και που έχουν αντίκτυπο, και μία δυναμική, όπως το βίντεο που προβλήθηκε στις 17 Μαρτίου στην Γερμανική τηλεόραση με θέμα το πρόσωπο του και το οποίο τον έκανε να αντιδράσει καλώντας ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας τον Γερμανό Πρέσβη με αφορμή την προβολή αυτή. Αξιοσημείωτο είναι ότι η προβολή του βίντεο στην Γερμανική τηλεόραση ήλθε μετά από την αναταραχή που είχε δημιουργηθεί στην Τουρκική επικράτεια με τις παρεμβάσεις στον χώρο της δημοσιογραφίας και την «επίθεση» θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε που δέχθηκε από τον Ερντογάν. Κάποιος που ασχολείται με την αστρολογική μελέτη φυσικό είναι να αναρωτηθεί. Υπάρχουν κάποιες δυναμικές που ωθούν σε τέτοια γεγονότα και στάσεις; Έτσι φθάσαμε στην σύνταξη της παρούσας μικρής αναφοράς στο θέμα με τις παρατηρήσεις που προκύπτουν.

Η ώρα γέννησης του Ταγίπ Ερντογάν έχει προταθεί από αστρολόγους που τον μελετούν και εγώ μέχρι τώρα έχω βρει να συμφωνούν πολλά στοιχεία προς αυτή την ώρα. Πάντα βέβαια αναφερόμαστε σε μία διορθωμένη(rectified) ώρα γέννησης με επιφυλάξεις και επιβλέπουμε πάντα την πιθανότητα κάτι να μην λειτουργεί και έτσι να απορρίψουμε και να διορθώσουμε την επιλεγείσα ώρα.

 

εικόνα 1: ο γενέθλιος χάρτης του Recep Tayyip Erdogan

 

Στον γενέθλιο χάρτη του Ταγίπ Ερντογάν (εικόνα 1) υπάρχει ένας σχηματισμός Ταυ ή σχηματισμός ισοσκελούς ορθογωνίου τριγώνου, που ενεργοποιείται έντονα τον τελευταίο καιρό και ειδικά στην στάση που φαίνεται να κρατά ο Πρόεδρος της Τουρκίας απέναντι στην δημοσιογραφία, τόσο μέσα στην χώρα του, όσο και στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον. Θα επιχειρήσουμε να δούμε τι δείχνει αυτός ο σχηματισμός και πως ενεργοποιείται.

Στην κορυφή του ορθογωνίου τριγώνου που βρίσκεται η γωνία των 90°) υπάρχει σύνοδος ανάδρομου Ερμή, Αφροδίτης και Ήλιου (2ος οίκος, Ιχθείς τροπικά, Υδροχόος αστρικά), ενώ η υποτείνουσα διαγράφεται από τον Δία (5ος οίκος, Δίδυμοι τροπικά, Ταύρος αστρικά) και την σύνοδο Άρη-Σελήνης-Αντάρη (11ος οίκος, Τοξότης τροπικά, Σκορπιός αστρικά). Βλέπουμε αυτό το ισοσκελές ορθογώνιο τρίγωνο (Ταυ) στην εικόνα 2 που είναι μέρος του γενέθλιου.

 

εικόνα 2: μέρος του γενέθλιου χάρτη του Recep Tayyip Erdogan

 

Ο Ερμής συσσωρεύει ιδιαίτερη ένταση και ειδικά από την συμμετοχή στον σχηματισμό του Άρη και της Σελήνης με την ισχυρή τους σύνοδο με τον Αντάρη, καθώς η φύση του Ερμή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και συσχετίζεται γρήγορα με την φύση της Σελήνης ως πλανήτες και οι δύο της 4ης ακτίνας και την φύση του Άρη με τον οποίο συνκυβερνούν εναλλακτικά τον Κριό και τον Σκορπιό (Ερμής: εσωτερικός κυβερνήτης Κριού και ιεραρχικός κυβερνήτης Σκορπιού). Αυτή την περίοδο που ο δ.Άρης κάνει σύνοδο με τον Άρη του και τον Αντάρη, αλλά και νωρίτερα όταν Κρόνος διέλαυνε από τον Αντάρη (περίοδος κατάρριψης του Ρωσικού αεροσκάφους) ο Ερντογάν έκανε μεγάλη προσπάθεια άσκησης ελέγχου της δημοσιογραφίας στην χώρα του. Ακόμα και η φρουρά του έδειξε πρωτοφανή συμπεριφορά προπηλακίζοντας δημοσιογράφους κατά την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον και δημιουργώντας ένταση στα Αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Δίας στους Διδύμους δεν είναι μία καλή θέση γι’ αυτόν και αυτό δίνει τάση αρνητικής έκφρασης του καθώς η ζωογόνος επίδραση αυτού του πλανήτη βρίσκεται σε πολυδιάσπαση στα επουσιώδη. Ο 5ος οίκος δείχνει τον χώρο ευρύτερα της δημιουργικότητας που μέσα στην κοινωνία έρχεται σε συνάφεια με τα πολιτιστικά θέματα και η δημοσιογραφία ανήκει σε αυτή την σφαίρα από μία άποψη. Ο Ερμής επίσης δείχνει προς την δημοσιογραφία αφού είναι το βασικό πεδίο της ενημέρωσης και της επικοινωνίας μέσα στην κοινωνία. Επιπρόσθετα όλων αυτών ο Ερμής είναι ανάδρομος. Κατάσταση που δυσκολεύει τις έπικοινωνίες, τις σχέσεις με τα κέντρα άσκησης προπαγάνδας, κλπ.

Η σύνοδος Άρη – Σελήνης – Αντάρη στον 11ο οίκο του, δείχνει μια ισχυρή παρεμβατικότητα απέναντι στις βάσεις έκφρασης και άσκησης της εξουσίας στη χώρα του, καθιστώντας τον αυτό που είναι και που πολύ συχνά ονομάζεται «ο Σουλτάνος», δείχνοντας την αυτοκρατορική του συμπεριφορά μέσα σε ένα εθνοκρατικό σημερινό κόσμο. Αναδεικνύοντας έτσι το ότι τα δύο βασικά συστήματα αυτή τη στιγμή (εθνο-κρατικό και αυτο-κρατορικό) συνεχίζουν την διαμάχη τους και θα ήταν βιαστικός κάποιος αν πίστευε ότι το αυτοκρατορικό μοντέλο έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Στο χώρο μάλιστα της Γεωπολιτικής υπάρχει και είναι εξαιρετικά ενεργές οι τάσεις του. Κάτι που σίγουρα γνωρίζει και στηρίζει σαν άποψη ο Ερντογάν. Αυτή η κορυφή είναι και η ισχυρότερη σε αυτό το ισοσκελές ορθογωνίο τριγώνο λόγω της δικής της δυναμικής , αλλά και λόγω της θέσης της στο ορθογώνιο τρίγωνο, που είναι η θέση του «θεϊκού», του εντολοδόχου παράγοντα. Η σύνοδος Άρη – Σελήνης δίνει την εντολή της σχέσης που πρέπει να έχει η δημοσιογραφία (Ερμής) μέσα στην κοινωνία (Δίας), ώστε να ικανοποιεί την επιθυμία του Σουλτάνου (Άρης-Σελήνη-Αντάρης).

Το εξουσιαστικό μοντέλο καθιστά ελεγχόμενη την αντίθεση Άρη – Δία, που είναι η υποτείνουσα του τριγώνου και που θα έπρεπε να διαμορφώνεται ως το αποτέλεσμα της εφαρμογής της γενικής πολιτικής απέναντι στα ΜΜΕ, αλλά και ευρύτερα τον χώρο της διανόησης και του πολιτισμού. Αυτό το κάνει με το να ελέγχει την ελευθερία έκφρασης της δημοσιογραφίας και ευρύτερα των ανθρώπων του πολιτισμού, να υποχρεώνει δηλ σε συγκεκριμένη δομή την πλευρά Ερμή – Δία που θα έπρεπε να είναι η ελεύθερη έκφραση. Έτσι δημιουργείται κρίση στον τομέα της ελευθερίας της έκφρασης γενικά.

Επειδή όμως οι δυνάμεις είναι εγγενείς και μέσα στον κόσμο κληρονομούν τις δυνάμεις τους από τους νόμους της φύσης, ο Ερντογάν είναι εκτεθειμένος στην πλευρά Ερμή – Δία βάση του νόμου της ελευθερίας της Βουλήσεως και εξ αυτού θα υπάρξουν εξελίξεις. Επειδή δε συμμετέχει η Αφροδίτη στην κορυφή του Ερμή και βρίσκεται στον 2ο οίκο και στην κορυφή του Ταυ και στην κορυφή που βρίσκεται η ορθή γωνία, επισύρονται και εκτίθενται θέματα απ’ την πλευρά του δικαίου (γωνία 90°). Αυτό υπάρχει και παραμένει στο υπόβαθρο- θέλοντας και μη- και μπορεί να εκφραστεί με το να δεχθεί στο μέλλον επιθέσεις από την πλευρά της δημοσιογραφίας. Εντύπωση προκαλεί η αντίδραση που υπήρξε από την κρατική τηλεόραση της Γερμανίας με την προβολή προκλητικού βίντεο, στο κατά πόσο ήταν τυχαία και άσχετη με την στάση του Ερντογάν απέναντι στα ΜΜΕ στην χώρα του. Όμως η δυναμική που υπάρχει ωθεί στον να υπάρξουν στο μέλλον συγκρούσεις που να σχετίζονται με τα οικονομικά του θέματα και το πόθεν έσχες του. Αυτό εντείνεται και από την συμμετοχή του Ήλιου του (2ος οίκος) και την διαμεσική συμμετοχή του στο Ταυ μέσω συνόδου προς Ερμή/Αφροδίτη και τετράγωνο προς Άρη/Σελήνη. Είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο; Ίδωμεν!

 

 

 

Ορφίων
Κυριακή, 24 Απριλίου 2016
Τα φαινόμενα του Χειμερινού Ηλιοστάσιου του 2017
Περί του ζωδίου του Σκορπιού
Για την εορτή του Δημήτριου και της Δήμητρας
Μία οπτική του ζώδιου του Ζυγού
Η Παρθένος του ζωδιακού
Ηλιακή έκλειψη Αυγούστου 2017
Εκλείψεις Αυγούστου 2017
Η σχέση μας με την σκέψη και η σιγή του νου
Ο Λέων στην Εσωτερική Αστρολογία
Ο Μπετόβεν, ο Γκαίτε, η συνάντηση των G20, ο Κριός και ο Ουρανός
Για το ζώδιο του Καρκίνου
Κατανοώντας το ανθοΐαμα Mimulus
Το Γεγονός της Αναστάσεως
Κριός - Ακτίνες - Κυβερνήτες
Για τους Ιχθείς
Συμβολισμός και Υδροχόος
Ο εννεαετής κύκλος 2008-2016
Μία όψη του Τοξότη
Ο Ορίζοντας Γεγονότων της Προσωπικότητας
15 χρόνια από την 11η Σεπ 2001
Μαθητεία στο ζώδιο της Παρθένου
Π. Ποροσένκο (2016)
Αικατερίνη Στεφανίδη- (επί κοντώ γυναικών στο Ρίο2016)
Σεληνιακές Εκλείψεις: Αλδεβαράν, Ερμή, Δία
Περί Λέοντος
Ένα σχόλιο για την Theresa May
Το ζώδιο του Καρκίνου
Μεταβλέψεις στο φαινόμενο Brexit
Για το Θερινό Ηλιοστάσιο
Μία περίπτωση μελέτης της οστεοπόρωσης
για την Ορθογραφία της Λέξης
για τον Τόπο των Διδύμων
Τα Άστρα και οι Μορφές
για τον Τόπο του Ταύρου
Θεραπευτική & Αστρολογία
Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιογραφία
Σύντομο Ιστορικό της Εσωτερικής Αστρολογίας
σύνοδος κορυφής Ε.Ε. (Μαρ 2016)
Απαλότητος α'- μουσική: Ορφίων
για το ζώδιο του Τοξότη
Εμείς - μουσική: Ορφίων
Μετεκλογικά 2015
Σύντομη γεωμέτρηση των λογότυπων των κομμάτων
Παρθένος Μαρία - σύμβολο και βίωμα
Η ασκητική της Εσωτερικής Αστρολογίας
Τέλος του Messenger με πρόσκρουση στον Ερμή
Το ζώδιο του Ταύρου και η Βεσάκ
Περί του Μυστηρίου της Σταύρωσης
Αστρολογική Εθνολογία: Γερμανία & Ελλάδα
Β. Πούτιν: υπάρχει πρόβλημα υγείας;
Περί του ζωδίου της Παρθένου
Περί Γανυμήδη και Υδροχόου
Η αριθμητική του 2015
Περί του ρόλου και της χρήσης της αστρολογίας
Περί αστρολογικών προβλέψεων
Ο Σκορπιός, ο Ήρακλής & η Λερναία Ύδρα
Αστρολογικά δρώμενα
Η Μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού
Γενέθλια 2014 της Ομάδας Εσωτερικής Αστρολογίας
Οι κυβερνήτες των ζωδίων
Κρόνος, Μαντεία & Αιώνιο Τώρα
Αληθινό, Αγαθό, Ωραίο
Ο σταυρός του 2014 στα θεμελιώδη ζώδια
Περί Εσωτερικής Αστρολογίας
Ενοποίηση επιστήμης, τέχνης, φιλοσοφίας και θρησκείας
Χειμερινό Ηλιοστάσιο
Από την τέταρτη στην πέμπτη διάσταση