Αστρολογικά δρώμενα

Κάποιοι στον 20ο αιώνα της κυριαρχίας του μάρκετινγκ, πίστεψαν ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να περιμένουν η Αστρολογία ακολουθώντας τις μεθόδους της μαρκετίστικης επιρροής θα γίνει ένα "ευρέως" αποδεκτό σύστημα. Μα πως όμως είναι δυνατόν να σκεφτούν έτσι, όταν η Αστρολογία ήταν και παραμένει αποδεκτή, επί χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες και ακόμα περισσότερα χρόνια; Ήταν βλέπετε τέτοια η φούρια του 20ου αιώνα και παραμένει και στον νέο αιώνα σε πολλούς, που επέτρεψε αυτές τις συμπεριφορές, αλλά πλέον σαν αποκαΐδια ενός εγχειρήματος ατοπικού, χωρίς ουσιαστικό τόπο.

Τον 20ο αιώνα δημιουργήθηκε ένα μαρκετίστικο σύστημα διάδοσης ιδεών και απόψεων, σύμφωνα με το οποίο κάποιες απόψεις επιβίωναν και κερδοφορούσαν, ενώ άλλες αποκλείονταν και έμεναν "πίσω". Πίσω όμως με ποια έννοια; Η έννοια ενυπήρχε αλλά φάνηκε καλύτερα στην πορεία. Πίσω σήμαινε το ότι δεν απέδιδαν κέρδος συγκεκριμένα οικονομικό, αλλά και δόξα σε ικανοποιητικό βαθμό, ώστε κάποιος που ασχολείται με την Αστρολογία να μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του  επιτυχημένο.

Έτσι η πανάρχαια διαισθητική εσωτερική επιστήμη της Αστρολογίας, έγινε υποψήφια να εκτεθεί σε ένα κόσμο ποσοστών και να λάβει θέση "αποδοτική", εκεί που γινόταν το μεγάλο φαγοπότι και το μοίρασμα της πίτας. Ένδειξη αυτού του φαινομένου είναι η αστρολογία στα ΜΜΕ, ειδικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Με αυτό τον τρόπο η αστρολογία έβαλε τα καλά της και επιχειρήθηκε να το παίξει in. Δηλαδή να ακολουθήσει το νέο σύστημα, που δεν επιδιώκει την απόδειξη και σταθεροποίηση της αλήθειας, αλλά το να γίνει ένα αποδοτικό και αποδεκτό έδαφος μέσα στους όρους του μάρκετινγκ και της καταναλωτικής επιτυχίας.

Βασική αρχή του μάρκετινγκ είναι το ότι:
Ο καθένας είναι άσχετος, ηλίθιος, ή ανίκανος, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Στην περίπτωση της απόδειξης του αντιθέτου, το μάρκετινγκ πρέπει να είναι σε θέση να τον μετατρέψει σε άσχετο ή ανίκανο. Αυτό το σύστημα ακολουθούν οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι διαφημιστές, οι έμποροι του σήμερα κ.λ.π.

Οι επιστήμες του δυτικού πολιτισμού δυστυχώς σ' αυτό το διάστημα (και σε μεγάλη έκταση), υποστήριξαν την καταναλωτική συμπεριφορά - τον καταναλωτισμό. Έτσι μάθανε οι άνθρωποι ότι πρέπει να ακολουθάνε το μαρκετίστικο καταναλωτικό σύστημα, για να σιγουρεύουν την επιτυχία τους. Διότι η ΕΠΙΤΥΧΙΑ είναι το θέμα που υποβόσκει. Επιτυχία όμως σε τι; Μα ... στα οικονομικά και στη δόξα.

Έτσι είδαμε κατά τον 20ο αιώνα πολλές απίστευτες και πολύ αστείες εξελίξεις στον χώρο της Αστρολογίας. Ένα από αυτά τα αστεία ήταν κάποιοι που αισθάνθηκαν την ανάγκη για να προβάλλουν την τέχνη τους να επικαλεστούν τους αποδεκτούς, τι φίρμες, τα ονόματα της πολιτισμικής showbiz της εποχής μας. Ένα τέτοιο παράδειγμα στο οποίο διολίσθησαν πολλοί και μάλιστα συχνότατα κάποια "καλά παιδιά", ήταν το να έχουν ανάγκη να στηριχθούν στις απόψεις του Γιουνγκ για την αστρολογία. Αν είναι δυνατόν ! ! !

Ο Γιουνγκ παρ' όλο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ένας απ' τους καλύτερους του χώρου της δυτικής ψυχολογίας του 20ου αιώνα (1875-1961), εν τούτοις δεν υπήρξε παρά μία παρακμιακή τάση, το να δανείζονται φράσεις του Γιουνγκ για να επαληθεύσουν και να στηρίξουν την αστρολογία. Διότι ακριβώς το αντίθετο συνέβαινε και μάλιστα χωρίς ο ίδιος να το κρύβει.

Ο Γιουνγκ προσπαθούσε από τον χώρο της αστρολογίας και της μεταφυσικής να αντλήσει ιδέες και κατεύθυνση. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να επικαλείται η αστρολογία και η μεταφυσική τις φράσεις και τις τοποθετήσεις του Γιουνγκ για να στηριχθεί; Τι άλλο θα μπορούσε να είναι αυτό, αν όχι το ότι κάποιοι μπήκαν σε μια πορεία πισωγυρίσματος και υποβάθμισης;

Επειδή ο Γιουνγκ έγινε γνωστός και αποδεκτός, να τον επικαλούμαστε για να υποστηρίξει την μητρική επιστήμη; Απίστευτη παρακμή. Ούτε ο ίδιος δεν θα το ήθελε ποτέ αυτό, τολμώ να πω. Η μεταφυσική που αποτελεί την μήτρα και την πρωτοπορία κάθε γνωστικής δραστηριότητας σε κάθε εποχή της ανθρωπότητας, να έχει ανάγκη να επικαλείται αρχαρίους για την επαλήθευση της; Αν αυτό δεν είναι παρακμή, αποπροσανατολισμός και αποτυχία, τότε ποιο είναι;

Χρειάστηκαν να επικαλεστούν τον Γιουνγκ πχ στις ΗΠΑ για να μπορέσουν σύμφωνα με τον νόμο να μπορούν να ιδρύσουν αυτό που ονόμασαν Ψυχολογική Αστρολογία. Μα τι αστειότητα ! Η αστρολογία που είναι η μητέρα όλων των σχολών ψυχολογίας του παρελθόντος και του μέλλοντος να χρειάζεται την ειδική ταμπέλα της ψυχολογικής αστρολογίας για να γίνει κατανοητή! ! ! Είναι σαν να θέλει κάποιος να ιδρύσει ένα ποδοσφαιρικό σωματείο φίλων του Ολυμπιακού και να χρειάζεται να το ονομάσει: "σύλλογος κόκκινων Ολυμπιακών" λες και θα μπορούσαν ποτέ οι Ολυμπιακοί να είναι πχ πράσινοι.

Αν ο Γιουνγκ είναι ο δάσκαλος που υποδεικνύει ο χώρος της μεταφυσικής στους ανθρώπους, τότε οι αληθινοί διδάσκαλοι είναι ακόμα πάρα πολύ μακριά απ' το να γίνουν αντιληπτοί. Διότι η αστρολογία προέρχεται και ανήκει στον χώρο της μεταφυσικής. Όποιοι ενοχλούνται από αυτό ας ασχοληθούν με κάτι άλλο. Υπάρχουν και τα λούνα παρκ. Η μεταφυσική και το κλαδί της η αστρολογία, δεν χρειάζονται τεχνικές για να επιβιώσουν. Έχουν ιστορία χιλιετιών και γνωρίζει ο χώρος πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο, τι σημαίνει επιβίωση.

να είστε όλοι πάντα πλήρεις φωτός

Ορφίων
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014
Τα φαινόμενα του Χειμερινού Ηλιοστάσιου του 2017
Περί του ζωδίου του Σκορπιού
Για την εορτή του Δημήτριου και της Δήμητρας
Μία οπτική του ζώδιου του Ζυγού
Η Παρθένος του ζωδιακού
Ηλιακή έκλειψη Αυγούστου 2017
Εκλείψεις Αυγούστου 2017
Η σχέση μας με την σκέψη και η σιγή του νου
Ο Λέων στην Εσωτερική Αστρολογία
Ο Μπετόβεν, ο Γκαίτε, η συνάντηση των G20, ο Κριός και ο Ουρανός
Για το ζώδιο του Καρκίνου
Κατανοώντας το ανθοΐαμα Mimulus
Το Γεγονός της Αναστάσεως
Κριός - Ακτίνες - Κυβερνήτες
Για τους Ιχθείς
Συμβολισμός και Υδροχόος
Ο εννεαετής κύκλος 2008-2016
Μία όψη του Τοξότη
Ο Ορίζοντας Γεγονότων της Προσωπικότητας
15 χρόνια από την 11η Σεπ 2001
Μαθητεία στο ζώδιο της Παρθένου
Π. Ποροσένκο (2016)
Αικατερίνη Στεφανίδη- (επί κοντώ γυναικών στο Ρίο2016)
Σεληνιακές Εκλείψεις: Αλδεβαράν, Ερμή, Δία
Περί Λέοντος
Ένα σχόλιο για την Theresa May
Το ζώδιο του Καρκίνου
Μεταβλέψεις στο φαινόμενο Brexit
Για το Θερινό Ηλιοστάσιο
Μία περίπτωση μελέτης της οστεοπόρωσης
για την Ορθογραφία της Λέξης
για τον Τόπο των Διδύμων
Τα Άστρα και οι Μορφές
για τον Τόπο του Ταύρου
Θεραπευτική & Αστρολογία
Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιογραφία
Σύντομο Ιστορικό της Εσωτερικής Αστρολογίας
σύνοδος κορυφής Ε.Ε. (Μαρ 2016)
Απαλότητος α'- μουσική: Ορφίων
για το ζώδιο του Τοξότη
Εμείς - μουσική: Ορφίων
Μετεκλογικά 2015
Σύντομη γεωμέτρηση των λογότυπων των κομμάτων
Παρθένος Μαρία - σύμβολο και βίωμα
Η ασκητική της Εσωτερικής Αστρολογίας
Τέλος του Messenger με πρόσκρουση στον Ερμή
Το ζώδιο του Ταύρου και η Βεσάκ
Περί του Μυστηρίου της Σταύρωσης
Αστρολογική Εθνολογία: Γερμανία & Ελλάδα
Β. Πούτιν: υπάρχει πρόβλημα υγείας;
Περί του ζωδίου της Παρθένου
Περί Γανυμήδη και Υδροχόου
Η αριθμητική του 2015
Περί του ρόλου και της χρήσης της αστρολογίας
Περί αστρολογικών προβλέψεων
Ο Σκορπιός, ο Ήρακλής & η Λερναία Ύδρα
Αστρολογικά δρώμενα
Η Μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού
Γενέθλια 2014 της Ομάδας Εσωτερικής Αστρολογίας
Οι κυβερνήτες των ζωδίων
Κρόνος, Μαντεία & Αιώνιο Τώρα
Αληθινό, Αγαθό, Ωραίο
Ο σταυρός του 2014 στα θεμελιώδη ζώδια
Περί Εσωτερικής Αστρολογίας
Ενοποίηση επιστήμης, τέχνης, φιλοσοφίας και θρησκείας
Χειμερινό Ηλιοστάσιο
Από την τέταρτη στην πέμπτη διάσταση