Κάποιοι στον 20ο αιώνα της κυριαρχίας του μάρκετινγκ, πίστεψαν ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να περιμένουν η Αστρολογία ακολουθώντας τις μεθόδους της μαρκετίστικης επιρροής θα γίνει ένα "ευρέως" αποδεκτό σύστημα.
Μα πως όμως είναι δυνατόν να σκεφτούν έτσι, όταν η Αστρολογία ήταν και παραμένει αποδεκτή, επί χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες και ακόμα περισσότερα χρόνια; Ήταν βλέπετε τέτοια η φούρια του 20ου αιώνα και παραμένει και στον νέο αιώνα σε πολλούς, που επέτρεψε αυτές τις συμπεριφορές, αλλά πλέον σαν αποκαΐδια ενός εγχειρήματος ατοπικού, χωρίς ουσιαστικό τόπο.
Τον 20ο αιώνα δημιουργήθηκε ένα μαρκετίστικο σύστημα διάδοσης ιδεών και απόψεων, σύμφωνα με το οποίο κάποιες απόψεις επιβίωναν και κερδοφορούσαν, ενώ άλλες αποκλείονταν και έμεναν "πίσω". Πίσω όμως με ποια έννοια; Η έννοια ενυπήρχε αλλά φάνηκε καλύτερα στην πορεία. Πίσω σήμαινε το ότι δεν απέδιδαν κέρδος συγκεκριμένα οικονομικό, αλλά και δόξα σε ικανοποιητικό βαθμό, ώστε κάποιος που ασχολείται με την Αστρολογία να μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του
επιτυχημένο.
Έτσι η πανάρχαια διαισθητική εσωτερική επιστήμη της Αστρολογίας, έγινε υποψήφια να εκτεθεί σε ένα κόσμο ποσοστών και να λάβει θέση "αποδοτική", εκεί που γινόταν το μεγάλο φαγοπότι και το μοίρασμα της πίτας. Ένδειξη αυτού του φαινομένου είναι η αστρολογία στα ΜΜΕ, ειδικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
Με αυτό τον τρόπο η αστρολογία έβαλε τα καλά της και επιχειρήθηκε να το παίξει in. Δηλαδή να ακολουθήσει το νέο σύστημα, που δεν επιδιώκει την απόδειξη και σταθεροποίηση της αλήθειας, αλλά το να γίνει ένα αποδοτικό και αποδεκτό έδαφος μέσα στους όρους του μάρκετινγκ και της καταναλωτικής επιτυχίας.
Βασική αρχή του μάρκετινγκ είναι το ότι:
Ο καθένας είναι άσχετος, ηλίθιος, ή ανίκανος, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Στην περίπτωση της απόδειξης του αντιθέτου, το μάρκετινγκ πρέπει να είναι σε θέση να τον μετατρέψει σε άσχετο ή ανίκανο. Αυτό το σύστημα ακολουθούν οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι διαφημιστές, οι έμποροι του σήμερα κ.λ.π.
Οι επιστήμες του δυτικού πολιτισμού δυστυχώς σ' αυτό το διάστημα (και σε μεγάλη έκταση), υποστήριξαν την καταναλωτική συμπεριφορά - τον καταναλωτισμό. Έτσι μάθανε οι άνθρωποι ότι πρέπει να ακολουθάνε το μαρκετίστικο καταναλωτικό σύστημα, για να σιγουρεύουν την επιτυχία τους. Διότι η ΕΠΙΤΥΧΙΑ είναι το θέμα που υποβόσκει. Επιτυχία όμως σε τι; Μα ... στα οικονομικά και στη δόξα.
Έτσι είδαμε κατά τον 20ο αιώνα πολλές απίστευτες και πολύ αστείες εξελίξεις στον χώρο της Αστρολογίας. Ένα από αυτά τα αστεία ήταν κάποιοι που αισθάνθηκαν την ανάγκη για να προβάλλουν την τέχνη τους να επικαλεστούν τους αποδεκτούς, τι φίρμες, τα ονόματα της πολιτισμικής showbiz της εποχής μας. Ένα τέτοιο παράδειγμα στο οποίο διολίσθησαν πολλοί και μάλιστα συχνότατα κάποια "καλά παιδιά", ήταν το να έχουν ανάγκη να στηριχθούν στις απόψεις του Γιουνγκ για την αστρολογία. Αν είναι δυνατόν ! ! !
Ο Γιουνγκ παρ' όλο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ένας απ' τους καλύτερους του χώρου της δυτικής ψυχολογίας του 20ου αιώνα (1875-1961), εν τούτοις δεν υπήρξε παρά μία παρακμιακή τάση, το να δανείζονται φράσεις του Γιουνγκ για να επαληθεύσουν και να στηρίξουν την αστρολογία. Διότι ακριβώς το αντίθετο συνέβαινε και μάλιστα χωρίς ο ίδιος να το κρύβει.
Ο Γιουνγκ προσπαθούσε από τον χώρο της αστρολογίας και της μεταφυσικής να αντλήσει ιδέες και κατεύθυνση. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να επικαλείται η αστρολογία και η μεταφυσική τις φράσεις και τις τοποθετήσεις του Γιουνγκ για να στηριχθεί; Τι άλλο θα μπορούσε να είναι αυτό, αν όχι το ότι κάποιοι μπήκαν σε μια πορεία πισωγυρίσματος και υποβάθμισης;
Επειδή ο Γιουνγκ έγινε γνωστός και αποδεκτός, να τον επικαλούμαστε για να υποστηρίξει την μητρική επιστήμη; Απίστευτη παρακμή. Ούτε ο ίδιος δεν θα το ήθελε ποτέ αυτό, τολμώ να πω. Η μεταφυσική που αποτελεί την μήτρα και την πρωτοπορία κάθε γνωστικής δραστηριότητας σε κάθε εποχή της ανθρωπότητας, να έχει ανάγκη να επικαλείται αρχαρίους για την επαλήθευση της; Αν αυτό δεν είναι παρακμή, αποπροσανατολισμός και αποτυχία, τότε ποιο είναι;
Χρειάστηκαν να επικαλεστούν τον Γιουνγκ πχ στις ΗΠΑ για να μπορέσουν σύμφωνα με τον νόμο να μπορούν να ιδρύσουν αυτό που ονόμασαν Ψυχολογική Αστρολογία. Μα τι αστειότητα ! Η αστρολογία που είναι η μητέρα όλων των σχολών ψυχολογίας του παρελθόντος και του μέλλοντος να χρειάζεται την ειδική ταμπέλα της ψυχολογικής αστρολογίας για να γίνει κατανοητή! ! ! Είναι σαν να θέλει κάποιος να ιδρύσει ένα ποδοσφαιρικό σωματείο φίλων του Ολυμπιακού και να χρειάζεται να το ονομάσει: "σύλλογος κόκκινων Ολυμπιακών" λες και θα μπορούσαν ποτέ οι Ολυμπιακοί να είναι πχ πράσινοι.
Αν ο Γιουνγκ είναι ο δάσκαλος που υποδεικνύει ο χώρος της μεταφυσικής στους ανθρώπους, τότε οι αληθινοί διδάσκαλοι είναι ακόμα πάρα πολύ μακριά απ' το να γίνουν αντιληπτοί. Διότι η αστρολογία προέρχεται και ανήκει στον χώρο της μεταφυσικής. Όποιοι ενοχλούνται από αυτό ας ασχοληθούν με κάτι άλλο. Υπάρχουν και τα λούνα παρκ. Η μεταφυσική και το κλαδί της η αστρολογία, δεν χρειάζονται τεχνικές για να επιβιώσουν. Έχουν ιστορία χιλιετιών και γνωρίζει ο χώρος πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο, τι σημαίνει επιβίωση.
να είστε όλοι πάντα πλήρεις φωτός