Η κίνηση των Ουρανίων Σωμάτων και ο Ορίζοντας Γεγονότων της Προσωπικότητας μας

 

Βλέπουμε τον Ήλιο να κινείται στον ουρανό κάθε μέρα. Όμως αυτό οφείλεται, στο ότι είμαστε προσκολλημένοι στην ψευδαίσθηση, ότι εμείς είμαστε ακίνητοι. Η αίσθηση της ακινησίας είναι ένα μεγάλο θέμα, γιατί με αυτό μεγαλώνουμε και αποτελεί την βάση κάθε δραστηριότητας και σκέψης μας. Αυτό συμβαίνει, μέχρι να θελήσουμε ή να αναγκαστούμε να δούμε μία ανώτερη αλήθεια. Μία τέτοια αλήθεια είναι το ότι εμείς δεν είμαστε ακίνητοι. Στην πραγματικότητα ο Ήλιος είναι ακίνητος και εμείς του προβάλλουμε την δική μας ψευδαίσθηση. Αν αυτό το μεταφέρουμε στην προσωπική μας ζωή, θα δούμε ότι και εκεί συμβαίνει κάτι ανάλογο. Βλέπουμε κάποιον να κάνει κάτι και το χαρακτηρίζουμε έτσι ή αλλιώς, ενώ αυτό που βλέπουμε στην πραγματικότητα, είναι μία προβολή αυτού που εμείς κάνουμε εκείνη την στιγμή. Παράξενο; Νοητικά μπορεί να είναι εύκολο να το αντιληφθούμε, αλλά για να το εφαρμόσουμε στην πράξη, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πρέπει να αντιληφθούμε τον Ορίζοντα των Προβολών μας, για να μπορέσουμε να δούμε τι είναι αυτό που κάνει ο άλλος, σωστότερα.

Στην περίπτωση της αίσθησης ακινησίας που μας προσφέρει η Γη, που επάνω της βρισκόμαστε, πρέπει να απαλλαγούμε από αυτή για να μπορέσουμε να δούμε ότι κάποια άστρα κινούνται και κάποια όχι. Πχ αν δούμε στον ουρανό τον Ήλιο να κινείται και δούμε και την Σελήνη, ή ένα άλλο πλανήτη, στην πρώτη περίπτωση κάνουμε λάθος γιατί ο Ήλιος για το ηλιακό μας σύστημα είναι ακίνητος, αλλά και στην περίπτωση των πλανητών και της Σελήνης κάνουμε πάλι λάθος. Γιατί ενώ πραγματικά κινούνται, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτή την κίνηση, αλλά συνεχίζουμε να προβάλουμε και να αντιλαμβανόμαστε την προβολή της δικής μας κίνησης που είναι το ότι η Σελήνη ανατέλλει και δύει. Έτσι εγκλωβισμένοι στο δικό μας σύστημα αναφοράς και στην ζεστασιά και την θαλπωρή της ακινησίας που μας προσφέρει απλόχερα η Μεγάλη Μητέρα Γη, δεν μπορούμε να δούμε ούτε την πραγματική κίνηση του άλλου άστρου, ούτε και μπορούμε να αντιληφθούμε αν κάποιο είναι ακίνητο, όπως είναι ο Ήλιος και τα ουράνια σώματα που είναι πολύ μακριά και ονομάζονται απλανείς.

Αυτό που συμβαίνει έξω, συμβαίνει και μέσα μας. Το μέσα και το έξω αντικατοπτρίζονται. Όλη αυτή η αντίληψη μας για το Στερέωμα, μεταφερόμενο στην καθημερινή προσωπική μας ζωή, μας βοηθάει να καταλάβουμε πόσο ριζικά πρέπει να αναδομήσουμε τους εαυτούς μας για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη επαφή με το περιβάλλον μας, ορθότερες σχέσεις και άρα υγιέστερη ζωή και περισσότερο αληθινή. Η αίσθηση της ακινησίας πάνω στην Γη, μεταφερμένη στην προσωπική μας ζωή, είναι η αίσθηση σταθερότητας που προσφέρει η ανάπτυξη του κέντρου που λέγεται Προσωπικότητα. Η προσωπικότητα ολοκληρώνει την διαμόρφωση της περίπου στην ηλικία των 21 ετών. Τότε που οι άνθρωποι αρχίζουν να παγιώνονται. Τότε που αρχίζει να πήζει το μυαλό, όπως συχνά λέγεται. Ενώ μέχρι τότε ο άνθρωπος δεν χρειάζεται ένα σταθερό κέντρο. Το μικρό παιδί κολυμπάει ελεύθερο μέσα στην ροή της ζωής, χωρίς να έχει ανάγκη ένα προσωπικό κέντρο σταθερότητας και αναφοράς. Έτσι ζει πιο κοντά στην αλήθεια. Γι’ αυτό και ο Χριστός είπε: «άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτ? ελθείν προς με, των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία των ουρανών» [Ματθ. ιθ' 14]. Δεν είπε φέρτε τα παιδιά σε μένα, είπε αφήστε τα να έλθουν, μην τα εμποδίζετε να έλθουν. Διότι από την φύση τους τα παιδιά ακολουθούν την αλήθεια, όπως η βελόνα της πυξίδας τον βόρειο πόλο. Δεν ζήτησε να φτιάξουμε μία θρησκεία και να αρχίσουμε να τα προσηλυτίζουμε. Ζήτησε μόνο να τα αφήσουμε να τον ακολουθήσουν. Αυτό δείχνει, ότι κάτι έχει χαθεί και κάτι δεν γίνεται κατανοητό.

Στην προσπάθεια μας να επανέλθουμε στους κόλπους της επαφής μας με την αλήθεια λοιπόν, ένα βασικό βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιληφθούμε τον προσωπικό μας Ορίζοντα Γεγονότων, που είναι ο Ορίζοντας Προβολών μας. Στην συνέχεια θα μπορέσουμε να δούμε τι ακριβώς κάνει ο άλλος και τότε οι ψευδαισθήσεις και οι φαντασιώσεις γύρω από τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας θα λιγοστέψουν. Αν όλο αυτό ακούγεται δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς και να το θέσει σε εφαρμογή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν πεδίο άσκησης του νου και της φαντασίας μας, τον χώρο των ουρανίων σωμάτων, όπως αρχικά αναφέραμε και το παράδειγμα της ακινησίας της Γης. Έτσι θα βρούμε ένα μίτο που θα μας βοηθήσει να δούμε την χρησιμότητα της αστρονομίας μέσα στην ίδια την προσωπική μας ζωή. Οι επιστήμες όποιο αντικείμενο και αν έχουν, περιέχουν πάντα ένα εσωτερικό μήνυμα και δείχνουν ένα πεδίο άσκησης για την εσωτερική προσωπική ζωή των ανθρώπων. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν!

 

 

ΕΥΗΜΕΡΕΙΤΕ !

 

 

 

Ορφίων
Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016
Τα φαινόμενα του Χειμερινού Ηλιοστάσιου του 2017
Περί του ζωδίου του Σκορπιού
Για την εορτή του Δημήτριου και της Δήμητρας
Μία οπτική του ζώδιου του Ζυγού
Η Παρθένος του ζωδιακού
Ηλιακή έκλειψη Αυγούστου 2017
Εκλείψεις Αυγούστου 2017
Η σχέση μας με την σκέψη και η σιγή του νου
Ο Λέων στην Εσωτερική Αστρολογία
Ο Μπετόβεν, ο Γκαίτε, η συνάντηση των G20, ο Κριός και ο Ουρανός
Για το ζώδιο του Καρκίνου
Κατανοώντας το ανθοΐαμα Mimulus
Το Γεγονός της Αναστάσεως
Κριός - Ακτίνες - Κυβερνήτες
Για τους Ιχθείς
Συμβολισμός και Υδροχόος
Ο εννεαετής κύκλος 2008-2016
Μία όψη του Τοξότη
Ο Ορίζοντας Γεγονότων της Προσωπικότητας
15 χρόνια από την 11η Σεπ 2001
Μαθητεία στο ζώδιο της Παρθένου
Π. Ποροσένκο (2016)
Αικατερίνη Στεφανίδη- (επί κοντώ γυναικών στο Ρίο2016)
Σεληνιακές Εκλείψεις: Αλδεβαράν, Ερμή, Δία
Περί Λέοντος
Ένα σχόλιο για την Theresa May
Το ζώδιο του Καρκίνου
Μεταβλέψεις στο φαινόμενο Brexit
Για το Θερινό Ηλιοστάσιο
Μία περίπτωση μελέτης της οστεοπόρωσης
για την Ορθογραφία της Λέξης
για τον Τόπο των Διδύμων
Τα Άστρα και οι Μορφές
για τον Τόπο του Ταύρου
Θεραπευτική & Αστρολογία
Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιογραφία
Σύντομο Ιστορικό της Εσωτερικής Αστρολογίας
σύνοδος κορυφής Ε.Ε. (Μαρ 2016)
Απαλότητος α'- μουσική: Ορφίων
για το ζώδιο του Τοξότη
Εμείς - μουσική: Ορφίων
Μετεκλογικά 2015
Σύντομη γεωμέτρηση των λογότυπων των κομμάτων
Παρθένος Μαρία - σύμβολο και βίωμα
Η ασκητική της Εσωτερικής Αστρολογίας
Τέλος του Messenger με πρόσκρουση στον Ερμή
Το ζώδιο του Ταύρου και η Βεσάκ
Περί του Μυστηρίου της Σταύρωσης
Αστρολογική Εθνολογία: Γερμανία & Ελλάδα
Β. Πούτιν: υπάρχει πρόβλημα υγείας;
Περί του ζωδίου της Παρθένου
Περί Γανυμήδη και Υδροχόου
Η αριθμητική του 2015
Περί του ρόλου και της χρήσης της αστρολογίας
Περί αστρολογικών προβλέψεων
Ο Σκορπιός, ο Ήρακλής & η Λερναία Ύδρα
Αστρολογικά δρώμενα
Η Μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού
Γενέθλια 2014 της Ομάδας Εσωτερικής Αστρολογίας
Οι κυβερνήτες των ζωδίων
Κρόνος, Μαντεία & Αιώνιο Τώρα
Αληθινό, Αγαθό, Ωραίο
Ο σταυρός του 2014 στα θεμελιώδη ζώδια
Περί Εσωτερικής Αστρολογίας
Ενοποίηση επιστήμης, τέχνης, φιλοσοφίας και θρησκείας
Χειμερινό Ηλιοστάσιο
Από την τέταρτη στην πέμπτη διάσταση