Με αφορμή τα γενέθλια της ομάδας
«Εσωτερική Αστρολογία» της
προσωπόβιβλου (facebook)

 

Η ομάδα αυτή γεννήθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν την 29η Ιουλίου 2013 και η σημερινή μέρα είναι η Πρωτοχρονιά της ομάδας μας, που γίνεται ενός έτους. Αγαπώ αυτή την ομάδα επειδή αγαπώ την Εσωτερική Αστρολογία, η οποία γέμισε φως και αύξησε σε καθοδήγηση και ουσιαστική εφαρμοστικότητα την ζωή μου εσωτερικά και εξωτερικά. Δίνοντας μου έτσι την δυνατότητα να βοηθώ και τους συνανθρώπους μου που έρχονται σε μένα, με την διάθεση να κατανοήσουν τις ζωές τους, να πάρουν ουσιαστικές πληροφορίες που αφορούν σοβαρές πλευρές της ύπαρξης τους και να μπουν στον δρόμο της ουσιαστικής θεραπείας τους, όποιο και αν είναι το επίπονο σύμπτωμα, σωματικό, συναισθηματικό, ή νοητικό. Η ιδανική επιδίωξη κάθε εσωτερικού αστρολόγου, είναι να φέρει τον άνθρωπο που τον εμπιστεύτηκε και ζήτησε την βοήθεια του, σε μεγαλύτερη επίγνωση της ύπαρξης της ψυχής του και του δρόμου που ακολουθεί, μέσα σε αυτή την υλική πραγματικότητα και στην υλιστική κοινωνία που ζούμε. Διότι η ψυχή δεν μπορεί να βρίσκεται έξω από τις επιδιώξεις και τις τάσεις που βιώνονται μέσα σε αυτή την υλική καθημερινότητα, όσο και αν η συνείδηση έχει έχει περιορισμούς στη διάκριση και λειτουργεί κυρίως με ένα εξωστρεφή τρόπο.

Ένας απολογισμός θα είχε ίσως ενδιαφέρον να γίνει και όποιες παρατηρήσεις και αν κάνει κάποιος, σίγουρα θα σχετίζονται με το ότι η Εσωτερική Αστρολογία δεν είναι ακόμα κατανοητό τι είναι, αλλά γνωρίζω ότι η ομάδα αυτή- όπως και η Εσωτερική Αστρολογία στον κόσμο- στο μέλλον θα ξεδιπλώσει το έργο της μέσα στην προσωπόβιβλο (facebook). Ελπίζουμε να συμβάλλαμε μέχρι τώρα με τις μικρές δυνάμεις μας, έστω στο  ελάχιστο προς την κατεύθυνση της αντίληψης, ότι μια νέα εποχή έχει ανατείλει για την αστρολογία με την ίδρυση αυτού του κλάδου της. Διότι πέραν των προσωπικών προβολών, φανατισμών και όποιων προσκολλήσεων, στην νέα αυτή προσέγγιση της αστρολογίας συμμετέχουν ενεργά και καθοδηγούν στα δύσκολα μονοπάτια που βαδίζει, πολύ προχωρημένα όντα, μεγάλοι δάσκαλοι που κατέχουν πολύ μεγάλη σοφία και αυτό γίνεται κατανοητό βιωματικά από όποιον ακολουθήσει το μονοπάτι της με οποιοδήποτε τρόπο. Η παρέμβαση των διδασκάλων αυτών ήταν μια κατάσταση απαραίτητη, καθώς μετά την παρέμβαση τους αυτή, αποκαλύφθηκε ότι αυτοί που τουλάχιστον μέσα στις τελευταίες πολλές δεκαετίες είναι αστρολόγοι δεν αρκούν για να ερμηνεύσουν και να φωτίσουν ουσιαστικά το μονοπάτι της αρχαίας αυτής επιστήμης, που ήταν, πάντα είναι και οφείλει να είναι συνδεδεμένη με την εσωτερική φιλοσοφία. Με την ευκαιρία λοιπόν των πρώτων γενεθλίων αποφασίσαμε να κάνουμε γνωστά κάποια στοιχεία που παρατηρήσαμε και σχετίζονται με την ομάδα αυτή.

Από την αριθμολογία προκύπτει ότι η ημερομηνία 29 Ιουλίου 2013 δίνει τον αριθμό 6 ως εξής:
( 2+9+7+2+0+1+3=24 και 2+4=6 )
Επίσης εκείνη την ημέρα διαγραφόταν στον ουρανό ένα κανονικό εξάγωνο, για το οποίο είχαμε γράψει τότε ένα κείμενο που υποδείκνυε ένα τρόπο προσέγγισης του και θα το βρείτε αν ανατρέξετε στις πολύ πρώτες δημοσιεύσεις της ομάδας. Τον χάρτη αυτού του εξαγώνου σας δίνω για να διευκολύνω την αμεσότερη διανοητική σας συμμετοχή:

Μεγάλο Εξάγωνο της 29ης Ιουλίου 2013

Το εξάγωνο είναι το σχήμα, ο αριθμός της ομάδας και αυτό σημαίνει ότι η εμπειρία μέσα σε κάποια ομάδα, κάποιο όμιλο, είναι εμπειρία εξαγωνική. Διότι το εξάγωνο είναι το σχήμα που τελειότερα μπορεί να καταλάβει ένα τόπο, είτε αυτός είναι φυσικός, είτε ιδεατός, όπως η ιδέα-στόχος και αφορμή δημιουργίας μιας ομάδας, ενός ομίλου ανθρώπων. Στον φυσικό κόσμο αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι μέλισσες φτιάχνουν τις κηρήθρες τους με βάση το κανονικό εξάγωνο, οι σφήκες με βάση το ίδιο σχήμα φτιάχνουν τις φωλιές τους, οι σύνθετοι οφθαλμοί των εντόμων και οστρακοειδών αποτελούνται από δεκάδες χιλιάδες οφθαλμίδια εξαγωνικού σχήματος και από πολλές άλλες περιπτώσεις. Στις πιο κάτω δύο φωτογραφίες βλέπουμε τους σύνθετους οφθαλμούς μιας λιβελλούλας και τον σύνθετο οφθαλμό ενός κάβουρα που αποτελούνται από εξαγωνικά οφθαλμίδια, (οι φωτογραφίες είναι παρμένες από την Wikipedia), στην δε τρίτη βλέπουμε την πιο γνωστή μας κηρήθρα:

 

Οφθαλμοί Λιβελλούλας
Εικόνα 1: Σύνθετοι οφθαλμοί Λιβελλούλας

 

Σύνθετος οφθαλμός κάβουρα
Εικόνα 2: Σύνθετος οφθαλμός κάβουρα

 

κηρήθρα
Εικόνα 3: χτίσιμο κηρήθρας

Τι ακριβώς σημαίνει όμως ότι η εμπειρία σε μια ομάδα είναι εμπειρία εξαγωνικού τύπου; Τι είναι η εξαγωνική εμπειρία στον ιδεατό κόσμο, τι σημαίνει αυτό φιλοσοφικά; Η Εσωτερική Γεωμετρία (κάποιες φορές την ονομάζουν και Ιερή Γεωμετρία) είναι η επιστήμη που ασχολείται με την φιλοσόφηση μέσω των γεωμετρικών σχημάτων και κατασκευών. Κατ' αυτή την προσέγγιση το εξάγωνο αποτελείται από δύο τρίγωνα που βρίσκονται συνδεμένα σε μία νέα μορφή. Υπάρχει δε και βαθύτερος αριθμοσοφικός συμβολισμός και σχέση που συνδέει το εξάγωνο με το τρίγωνο αλλά δεν μπορούμε εδώ να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα κάνω μόνο ένα υπαινιγμό λέγοντας πως μία από τις προσηγορίες της εξάδας, είναι το επίθετο «Εκατηβελέτις»(κείμενο με στάση του ποντικιού επάνω), η δε Εκάτη είναι τρίμορφος. Γι’ αυτό κάποιοι δάσκαλοι αναφέρονται στην δημιουργία ομάδων με την δομικότητα των τριγώνων, ή με τριγωνικούς όρους, το οποίο υποκρύπτει το εξάγωνο σαν κυτταρική μορφή κάθε μονάδας που συμμετέχει.

Σε αυτή την κατάσταση πρέπει να ενωθεί το άνω με το κάτω, το αρσενικό με το θηλυκό, το ανώτερο με το κατώτερο, το εγώ με το εμείς, ή το εγώ με ένα άλλο εγώ, αλλά και όλες οι κάθε φορά συμμετέχουσες πολικότητες να συνευρεθούν, γιατί η ένωση τους και μόνο μπορεί να παράγει έργο, όπως το αρσενικό με το θηλυκό όταν ενωθούν γεννάνε ένα παιδί. Γι’ αυτό η εξάδα ονομάζεται γάμος. Πρέπει δηλαδή να μπορεί κάποιος να ξεπερνάει το εγώ του για να μπορεί να συνεργάζεται και να είναι ενεργό μέλος μιας ομάδας, ενός ομίλου. Ο όμιλος και ο στόχος του μπαίνει πάνω από κάθε μέλος του. Το εγώ έτσι ασκείται στην υπέρβασή του και στην ανακάλυψη του εσώτερου μεγαλύτερου, ενωτικότερου, συνθετικότερου εγώ. Διότι το εγώ δεν πρέπει να καταστραφεί, αλλά να μετουσιωθεί, να μεταμορφωθεί. Υπάρχει το κατώτερο εγώ της προσωπικότητας και σήμερα έχει γίνει αντιληπτό από αρκετά άτομα, ότι είναι περιοριστικό, ότι δρα περιοριστικά. Νομίζουν δε πολλοί, ότι πρέπει να καταργηθεί το εγώ και να υποκατασταθεί από το εμείς. Αυτό όμως είναι ένα λάθος που οδηγεί στην αλλοτρίωση του ατόμου μέσα σε μία ομάδα, πράγμα μη επιθυμητό και σωστό και οδηγεί σε ομάδες χειραγωγούμενες.

Αυτό σχετίζεται με το ότι υπάρχουν τέσσερα επίπεδα συνείδησης του εγώ που πρέπει ο κάθε άνθρωπος να ανακαλύψει. Η συνείδηση του εγώ της προσωπικότητας, του εγώ της ψυχής, του εγώ του πνεύματος και του εγώ της Μονάδας. Το κάθε ένα διαφορετικό εγώ (πορευόμενοι διαρκώς προς τα άνω - προς την μεγάλη σύνθεση) αποτελεί υπέρβαση του προηγούμενου επιπέδου και περιέχει σε μορφή σύνθεσης της πολικότητες των κατώτερων του επιπέδων. Με αυτό τον τρόπο διαρκώς τείνουμε προς μία κατάσταση διεύρυνσης του εγώ και των ορίων του. Η πλήρης κατάργηση της συνείδησης του εαυτού και του εγώ δεν είναι το επιδιωκόμενο, μα η υπέρβαση τους κάθε φορά που αυτή σηματοδοτεί και την διάλυση του, την μετουσίωση του, την μεταμόρφωση του. Η πρώτη ουσιαστική μετουσίωση του εγώ της προσωπικότητας γίνεται κατά την τρίτη μύηση, όπου το κατώτερο εγώ παραδίδεται απολύτως στο πνεύμα και αρχίζει ο άνθρωπος να ζει ως ψυχή πλέον. Σε αυτό το στάδιο παρελθόν παρόν και μέλλον ενώνονται καθώς ο άνθρωπος ως συνείδηση ψυχής πλέον έχει πρόσβαση στο παρελθόν της και στο μέλλον της εξίσου. Η Μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού που εορτάζεται στις 6 Αυγούστου είναι ακριβώς η διαδικασία της τρίτης μύησης του. Υπάρχει μάλιστα μια σημειολογία που απαιτεί αφουγκρασμό και κατανόηση. Στο όρος Θαβώρ, που έγινε η Μεταμόρφωση, παρευρίσκονταν τρεις μαθητές που είχε πάρει μαζί ο ίδιος ο Ιησούς και δύο ακόμα ως εκπρόσωποι των ανώτερων κόσμων που οι μαθητές με τις προσλαμβάνουσες που διέθεταν θεώρησαν πως ήταν ο Μωυσής και ο Ηλίας. Θα μπορούσε να εξεταστεί η πιθανότητα να ήταν ο θεός Ποσειδώνας και ο Νηρέας. Πάντως το σύνολο των ατόμων ήταν έξι, με σαφή ύπαρξη δύο τριάδων, ανώτερης και κατώτερης. Αλλά επ’ αυτού δεν θα συνεχίσουμε γιατί θα ξεφύγουμε του θέματος μας.

Δεν θέλω να συνθέσω ένα μακροσκελές κείμενο που θα ήταν κουραστικό για πολλούς, αλλά με την διάθεση να κάνω ένα «δώρο» στα μέλη που με υπομονή συμμετέχουν (δυστυχώς τις περισσότερες φορές ως παρατηρητές) θα ανακεφαλαιώσω συνοψίζοντας, ότι η ομάδα αυτή, εκτός του μεγάλου εξαγώνου κάτω από το οποίο δημιουργήθηκε, έχει μια ευρύτερη σύνδεση με την εξάδα και αυτό αποτελεί ένα ενδιαφέρον σημείο. Παρότι το αστρολογικό μεγάλο εξάγωνο της ημέρας γέννησης της είναι ήδη ένα σημαντικό συμβάν, δίνουμε σημασία εδώ περισσότερο στην συνολική εικόνα που προστίθεται από την αριθμολογία της ημερομηνίας.

Για το μεγάλο εξάγωνο να παρατηρήσω επί τη ευκαιρία λίγα πράγματα. Ο Ουρανός ευρισκόμενος στον Κριό, του οποίου είναι ο ιεραρχικός κυβερνήτης βρίσκεται εκτός του εξαγωνικού σχηματισμού, μαζί με τον Ήλιο από τον Λέοντα του οποίου είναι τριπλός κυβερνήτης (εξωτερικός, εσωτερικός, ιεραρχικός). Με τις γωνίες που αυτοί «βλέπουν» κάποια από τα σημεία του μεγάλου εξαγώνου, δείχνει ότι ένας τέτοιος σχηματισμός σηματοδοτεί σημαντικά έργα που αναλαμβάνονται από την Ιεραρχία των διδασκάλων από την Πνευματική σφαίρα. Στον σχηματισμό εκείνης της ημέρας, ο Ουρανός και ο Ήλιος (που εδώ είναι σαφές ότι συμμετέχει ως ο ιεραρχικός κυβερνήτης του Λέοντα) ελέγχουν και θέτουν σε δημιουργική έκφραση το μεγάλο εξάγωνο, με τα τετράγωνα και τις χιαστί γωνίες προς κάποιες από τις κορυφές του μεγάλου εξαγώνου. Συγχρόνως αυτοί οι δύο βρίσκονται σε αρμονική μεταξύ τους τριγωνική σχέση 120°.

Καλή Χρονιά λοιπόν να έχει η ομάδα μας και εύχομαι να έχει καλή πνευματική σοδειά για όλους μας. Είθε να αποτελέσει πηγή καλυτέρευσης και της καθημερινής υλικής μας διαβίωσης, προσθέτοντας ζωντάνια, θετικότητα, χαρά και διαρκή δημιουργικότητα. Θα ήθελα να πως επίσης ότι θα ήταν ενδιαφέρον τα μέλη να εκφράζονται ελεύθερα κάνοντας ερωτήσεις, ζητώντας διευκρινήσεις, ή εμπλουτίζοντας την ομάδα με δικές τους δημοσιεύσεις. Το ζητούμενο μας, να επαναλάβω άλλη μία φορά, δεν είναι να μεταφέρουμε, αντιγράφοντας, τα κείμενα κάποιων βιβλίων. Για αυτό τον σκοπό υπάρχουν άλλες ομάδες που το κάνουν με αρκετή φροντίδα και σταθερή καθημερινή και επιτυχή εργασία. Εμείς ζητάμε την έκφραση της ατομικής βιωματικής σχέσης με την Εσωτερική Αστρολογία, τόσο από τους δημιουργούς κειμένων προς δημοσίευση, όσο και από την συμμετοχή των αναγνωστών. Το να μην υπάρχουν ερωτήσεις μπορεί να σημαίνει ότι όλα είναι κατανοητά και αυτό είναι ευχάριστο. Ελπίζω να μην είναι από εντροπή που κάποιος δεν συμμετέχει, ή από έλλειψη ενδιαφέροντος, γιατί τότε για ποιο λόγο συμμετέχει στην ομάδα; Τέλος να σημειώσω ότι επειδή αυτό το κείμενο σχετίζεται στενά με την ομάδα μας, δεν το συμπεριέλαβα στις παραπομπές που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να επισκεφθεί άλλες σελίδες του παρόντος κόμβου. Η πρόσβαση σε αυτό είναι μόνο από την παραπομπή που υπάρχει στην δημοσίευση μου στην ομάδα.

ΧΑΙΡΕΤΕ και ...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ορφίων
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014
Τα φαινόμενα του Χειμερινού Ηλιοστάσιου του 2017
Περί του ζωδίου του Σκορπιού
Για την εορτή του Δημήτριου και της Δήμητρας
Μία οπτική του ζώδιου του Ζυγού
Η Παρθένος του ζωδιακού
Ηλιακή έκλειψη Αυγούστου 2017
Εκλείψεις Αυγούστου 2017
Η σχέση μας με την σκέψη και η σιγή του νου
Ο Λέων στην Εσωτερική Αστρολογία
Ο Μπετόβεν, ο Γκαίτε, η συνάντηση των G20, ο Κριός και ο Ουρανός
Για το ζώδιο του Καρκίνου
Κατανοώντας το ανθοΐαμα Mimulus
Το Γεγονός της Αναστάσεως
Κριός - Ακτίνες - Κυβερνήτες
Για τους Ιχθείς
Συμβολισμός και Υδροχόος
Ο εννεαετής κύκλος 2008-2016
Μία όψη του Τοξότη
Ο Ορίζοντας Γεγονότων της Προσωπικότητας
15 χρόνια από την 11η Σεπ 2001
Μαθητεία στο ζώδιο της Παρθένου
Π. Ποροσένκο (2016)
Αικατερίνη Στεφανίδη- (επί κοντώ γυναικών στο Ρίο2016)
Σεληνιακές Εκλείψεις: Αλδεβαράν, Ερμή, Δία
Περί Λέοντος
Ένα σχόλιο για την Theresa May
Το ζώδιο του Καρκίνου
Μεταβλέψεις στο φαινόμενο Brexit
Για το Θερινό Ηλιοστάσιο
Μία περίπτωση μελέτης της οστεοπόρωσης
για την Ορθογραφία της Λέξης
για τον Τόπο των Διδύμων
Τα Άστρα και οι Μορφές
για τον Τόπο του Ταύρου
Θεραπευτική & Αστρολογία
Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιογραφία
Σύντομο Ιστορικό της Εσωτερικής Αστρολογίας
σύνοδος κορυφής Ε.Ε. (Μαρ 2016)
Απαλότητος α'- μουσική: Ορφίων
για το ζώδιο του Τοξότη
Εμείς - μουσική: Ορφίων
Μετεκλογικά 2015
Σύντομη γεωμέτρηση των λογότυπων των κομμάτων
Παρθένος Μαρία - σύμβολο και βίωμα
Η ασκητική της Εσωτερικής Αστρολογίας
Τέλος του Messenger με πρόσκρουση στον Ερμή
Το ζώδιο του Ταύρου και η Βεσάκ
Περί του Μυστηρίου της Σταύρωσης
Αστρολογική Εθνολογία: Γερμανία & Ελλάδα
Β. Πούτιν: υπάρχει πρόβλημα υγείας;
Περί του ζωδίου της Παρθένου
Περί Γανυμήδη και Υδροχόου
Η αριθμητική του 2015
Περί του ρόλου και της χρήσης της αστρολογίας
Περί αστρολογικών προβλέψεων
Ο Σκορπιός, ο Ήρακλής & η Λερναία Ύδρα
Αστρολογικά δρώμενα
Η Μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού
Γενέθλια 2014 της Ομάδας Εσωτερικής Αστρολογίας
Οι κυβερνήτες των ζωδίων
Κρόνος, Μαντεία & Αιώνιο Τώρα
Αληθινό, Αγαθό, Ωραίο
Ο σταυρός του 2014 στα θεμελιώδη ζώδια
Περί Εσωτερικής Αστρολογίας
Ενοποίηση επιστήμης, τέχνης, φιλοσοφίας και θρησκείας
Χειμερινό Ηλιοστάσιο
Από την τέταρτη στην πέμπτη διάσταση