Συνοπτική αναδρομή στο ιστορικό εμφάνισης της Εσωτερικής Αστρολογίας

 

Η Εσωτερική Αστρολογία στην σημερινή εποχή παρουσιάστηκε από τους Διδασκάλους της Σοφίας με ένα συγκεκριμένο τρόπο που σχετίζεται οπωσδήποτε με το μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν στην ανθρωπότητα στην περίοδο του 20ου αιώνα και εντεύθεν που εμφανίστηκε.

Η Εσωτερική Αστρολογία εμφανίστηκε απ’ τον Διδάσκαλο Ντβαλ Κουλ το 1930 με την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου «Εσωτερική Αστρολογία». Ο όρος όμως «Εσωτερική Αστρολογία» πρωτοεμφανίζεται από ένα Μαθητή και αστρολόγο στις αρχές του 20ου αιώνα τον Άλαν Ληό. Ο Ντβαλ Κουλ σε αναγνώριση του ότι ο Άλαν Ληό εργαζόταν μέσα στο φάσμα της διδασκαλίας της σύγχρονης εποχής και σύμφωνα με τα ρεύματα των διδασκάλων της σοφίας, υιοθέτησε τον τίτλο αυτό και δεν εφηύρε ένα καινούριο όπως θα μπορούσε να κάνει. Πλην όμως η Εσωτερική Αστρολογία αποκτάει τις πραγματικές βάσεις της με την έκδοση του κειμένου του Ντβαλ Κουλ και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί η ευρύτητα πνεύματος του Ντβαλ Κουλ με τον Άλαν Ληό. Ο Άλαν Ληό μπορεί μεν να είναι ένας ευγενής πνευματικά αστρολόγος, αλλά απέχει πολύ από το να μπορεί να εκπροσωπήσει την αρχαία παράδοση που εκφράζεται με νέο τρόπο στην σημερινή εποχή. Η διατήρηση του όρου «Εσωτερική Αστρολογία» είναι σίγουρα μία τιμητική για τον Άλαν Ληό αποδοχή των Διδασκάλων. Η απόσταση που υπάρχει στο περιεχόμενο του βιβλίου του Άλαν Ληό και του Ντβαλ Κουλ είναι τεράστια και πρόκειται για απόσταση ουσίας που είναι φυσικό να υπάρχει. Ο τρόπος όμως με τον οποίο παρουσιάστηκε η Εσωτερική Αστρολογία από τον Διδάσκαλο Ντβαλ Κουλ αξίζει ιδιαίτερης μελέτης και έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η Εσωτερική Αστρολογία εμφανίστηκε σαν μέρος μιας τετραλογίας με τίτλο «Πραγματεία επί των Επτά Ακτίνων».  Η Πραγματεία αυτή περιέχεται στα βιβλία που την αποτελούν:

  • Εσωτερική Ψυχολογία Α' & Β'
  • Εσωτερική Θεραπευτική
  • Εσωτερική Αστρολογία
  • Ακτίνες και Μυήσεις

Η θεματική των βιβλίων όπως διαφαίνεται και από τους τίτλους των βιβλίων αυτών δίνει μία ορισμένη διάσταση στο θέμα της αστρολογίας. Το χαρακτηριστικό είναι ότι η Αστρολογία στην εποχή μας παρουσιάζεται ότι πρέπει να προσεγγίζεται ως μία διαδικασία ψυχολογικής θεραπευτικής. Η άποψη αυτή υποδεικνύει την αστρολογία στην σημερινή εποχή να πρέπει να μελετιέται και εφαρμόζεται σε ένα πλαίσιο ψυχολογικής – βιωματικής δηλαδή θεραπευτικής. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο αναφοράς και πρέπει ο ενδιαφερόμενος να το αφουγκραστεί, να το κατανοήσει, να το βιώσει και να το εφαρμόσει. Πρόκειται σίγουρα για ένα άνοιγμα της ανθρωπότητας προς μία ουσιαστική νέα περίοδο συμμετοχής–βίωσης που συνδέει τον εσωτερισμό με την ατομική και κοινωνική της συμμετοχή στη ζωή. Κάτι που αποτελεί ένα ποιοτικό άλμα προς τα άνω και για να εμφανιστεί σημαίνει ότι η ανθρωπότητα εμφανίζει και/ή πρέπει να εμφανίζει ανταπόκριση στις ενέργειες που επενεργούν τουλάχιστον κατά την είσοδο στο Μονοπάτι της Μαθητείας και μετά την επιβεβαίωση τουλάχιστον της Πρώτης Εσωτερικής–Βιωματικής Μύησης. Οι βάσεις που τοποθετούνται στην εποχή μας είναι πλέον οι βάσεις μιας ανθρωπότητας όπου τα μέλη της θα είναι όλοι πραγματικά και όχι εικονικά και θεατρικά μυημένοι. Κάτι που σχετίζεται με το ότι προς το παρόν υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων που έχουν μαζικά θα έλεγα λάβει την πρώτη μύηση, ή έχουν γίνει αποδεκτοί Μαθητές από Διδασκάλους της Σοφίας.

Υπάρχει και περαιτέρω παρουσίαση της Εσωτερικής Αστρολογίας που θα γίνει από τους Διδασκάλους στην κατάλληλη ώρα και κάτω από ένα πιο προχωρημένο συνολικά πνεύμα, κατά δηλώσεις του ίδιου του Ντβαλ Κουλ. Η συνέχεια της Εσωτερικής Αστρολογίας θα είναι κατά την εκτίμηση μας περισσότερο μυητική και θα βρίσκεται πιο κοντά στην μυητική τοποθέτηση της Αστρολογίας κατά το Πυθαγορικό σύστημα Μυητικών Σπουδών. Εκεί επιτυγχάνεται η Σύνθεση των εσωτερικών θεολογικών επιστημών της Αριθμητικής, Μουσικής, Γεωμετρίας και Αστρολογίας. Στάδιο που αποτελούσε βαθμό Μύησης κατά το Πυθαγόρειο Σύστημα. Όμως προέχει, όπως και η παρουσίαση των Διδασκάλων προς τα έξω αποβλέπει, να γίνει αντιληπτό σήμερα ότι η μελέτη των Εσωτερικών Επιστημών γίνεται μόνο αφότου έχει προετοιμαστεί ο άνθρωπος ώστε να μπορεί καθαρμένος (θεραπευμένος – Εσωτέρα Θεραπευτική) να γίνει ένας βιωματικος μελετητής της Θείας Επιστήμης. Διότι η Επιστήμη στην ουσία είναι Μία και η Αστρολογία είναι τμήμα της.

 

ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ορφίων
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016
Τα φαινόμενα του Χειμερινού Ηλιοστάσιου του 2017
Περί του ζωδίου του Σκορπιού
Για την εορτή του Δημήτριου και της Δήμητρας
Μία οπτική του ζώδιου του Ζυγού
Η Παρθένος του ζωδιακού
Ηλιακή έκλειψη Αυγούστου 2017
Εκλείψεις Αυγούστου 2017
Η σχέση μας με την σκέψη και η σιγή του νου
Ο Λέων στην Εσωτερική Αστρολογία
Ο Μπετόβεν, ο Γκαίτε, η συνάντηση των G20, ο Κριός και ο Ουρανός
Για το ζώδιο του Καρκίνου
Κατανοώντας το ανθοΐαμα Mimulus
Το Γεγονός της Αναστάσεως
Κριός - Ακτίνες - Κυβερνήτες
Για τους Ιχθείς
Συμβολισμός και Υδροχόος
Ο εννεαετής κύκλος 2008-2016
Μία όψη του Τοξότη
Ο Ορίζοντας Γεγονότων της Προσωπικότητας
15 χρόνια από την 11η Σεπ 2001
Μαθητεία στο ζώδιο της Παρθένου
Π. Ποροσένκο (2016)
Αικατερίνη Στεφανίδη- (επί κοντώ γυναικών στο Ρίο2016)
Σεληνιακές Εκλείψεις: Αλδεβαράν, Ερμή, Δία
Περί Λέοντος
Ένα σχόλιο για την Theresa May
Το ζώδιο του Καρκίνου
Μεταβλέψεις στο φαινόμενο Brexit
Για το Θερινό Ηλιοστάσιο
Μία περίπτωση μελέτης της οστεοπόρωσης
για την Ορθογραφία της Λέξης
για τον Τόπο των Διδύμων
Τα Άστρα και οι Μορφές
για τον Τόπο του Ταύρου
Θεραπευτική & Αστρολογία
Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιογραφία
Σύντομο Ιστορικό της Εσωτερικής Αστρολογίας
σύνοδος κορυφής Ε.Ε. (Μαρ 2016)
Απαλότητος α'- μουσική: Ορφίων
για το ζώδιο του Τοξότη
Εμείς - μουσική: Ορφίων
Μετεκλογικά 2015
Σύντομη γεωμέτρηση των λογότυπων των κομμάτων
Παρθένος Μαρία - σύμβολο και βίωμα
Η ασκητική της Εσωτερικής Αστρολογίας
Τέλος του Messenger με πρόσκρουση στον Ερμή
Το ζώδιο του Ταύρου και η Βεσάκ
Περί του Μυστηρίου της Σταύρωσης
Αστρολογική Εθνολογία: Γερμανία & Ελλάδα
Β. Πούτιν: υπάρχει πρόβλημα υγείας;
Περί του ζωδίου της Παρθένου
Περί Γανυμήδη και Υδροχόου
Η αριθμητική του 2015
Περί του ρόλου και της χρήσης της αστρολογίας
Περί αστρολογικών προβλέψεων
Ο Σκορπιός, ο Ήρακλής & η Λερναία Ύδρα
Αστρολογικά δρώμενα
Η Μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού
Γενέθλια 2014 της Ομάδας Εσωτερικής Αστρολογίας
Οι κυβερνήτες των ζωδίων
Κρόνος, Μαντεία & Αιώνιο Τώρα
Αληθινό, Αγαθό, Ωραίο
Ο σταυρός του 2014 στα θεμελιώδη ζώδια
Περί Εσωτερικής Αστρολογίας
Ενοποίηση επιστήμης, τέχνης, φιλοσοφίας και θρησκείας
Χειμερινό Ηλιοστάσιο
Από την τέταρτη στην πέμπτη διάσταση