Περί του ρόλου και της χρήσης της Αστρολογίας

Πάντα ήθελα  να αναφερθώ στο θέμα που αποφάσισα να πλησιάσω έστω ελάχιστα σήμερα. Το θέμα είναι ποια είναι, ή ποια θα έπρεπε να είναι η χρήση της αστρολογίας. Πολλές φορές θίγουμε θέματα που αποσκοπούν στην αφύπνιση και κατανόηση του θέματος, αλλά σήμερα θα προσεγγίσουμε το θέμα με ένα κάπως διαφορετικό τρόπο.

Αυτό που λέμε πλανητικές επιρροές είναι μια υπαρκτή υπόσταση που επηρεάζει τον χώρο που ονομάζουμε αστρικό πεδίο και τον άνθρωπο στον χώρο που ονομάζουμε αστρικό σώμα. Η ονομασία αστρικό πεδίο σχετίζεται μεν με την βασική ενέργεια του, που έχει ονομαστεί από τους αποκρυφιστές και εσωτεριστές της δύσης «αστρικό φως», αλλά η ονομασία αυτή επίσης σχετίζεται με το ότι είναι ο τόπος όπου γίνονται οι αστρικές επιδράσεις. Για να είμαστε μάλιστα ακριβέστεροι, οι επιδράσεις που προέρχονται από τα ουράνια σώματα του ηλιακού μας συστήματος και ούτε καν από όλα. Για τις επιδράσεις που υπάρχουν από ουράνια σώματα που βρίσκονται μακριά από το δικό μας σύστημα θα μιλήσουμε μια άλλη φορά. Το αστρικό αυτό σώμα σχετίζεται με το ΚΑ της Αιγυπτιακής παράδοσης.

Το ποια είναι η λειτουργία του αστρικού μας σώματος είναι ένα μεγάλο και ενδιαφέρον ζήτημα, ειδικά όταν ενδιαφερθεί κάποιος να το αντιληφθεί βιωματικά. Εδώ να πούμε μόνο, ότι είναι η έδρα των συναισθημάτων, των συγκινήσεων και των επιθυμιών, καθώς επίσης περιέχει τους μηχανισμούς λειτουργίας των πάσης φύσεως παθών. Το αστρικό σώμα είναι και αυτό ένα σώμα, που μάλιστα λόγω της φύσης του συγχέεται από τον περισσότερο κόσμο με την ψυχή. Το αστρικό σώμα όμως δεν είναι η ψυχή. Όπου ψυχή είναι εκείνο το αθάνατο μέρος που έχουμε μέσα μας και που επιβιώνει του σωματικού θανάτου. Πιο συγκεκριμένα το αστρικό σώμα πεθαίνει και αυτό κάποια χρόνια μετά από τον θάνατο του φυσικού σώματος, ακολουθώντας τον κύκλο ζωής και θανάτου του σωματικού παράγοντα.

Το αστρικό σώμα είναι σημαντικός και κεντρικός παράγοντας της ένσαρκης ζωής μας, αλλά δεν παύει να μην είμαστε εμείς αυτό. Θα λέγαμε μάλιστα ότι το αστρικό σώμα είναι η ισχυρότερη έδρα της κατώτερης προσωπικότητας μας, ενώ το τσάκρα που είναι έδρα αυτού του σώματος θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το τρίτο τσάκρα του ηλιακού πλέγματος.

Στην πορεία για αυτογνωσία ο άνθρωπος πρέπει να συγκεντρώνει πληροφορίες κατάλληλες που θα τον βοηθούν στην αφύπνιση του ποιος είναι και ποιος δεν είναι. Έχει γίνει αρκετά γνωστό τα τελευταία χρόνια, το ότι ο άνθρωπος αποτελείται από μία κατώτερη προσωπικότητα, που δημιουργείται στην παρούσα ενσάρκωση, είναι φθαρτή και θα πεθάνει μαζί με την λήξη της ενσάρκωσης μας και μία αθάνατη ψυχή που επιβιώνει του σωματικού θανάτου.

Αυτά τα σημεία που είναι τα περισσότερο γνωστά ότι ερευνά η αστρολογία και είναι πχ οι πλανητικές επιρροές, αναφέρονται αποκλειστικά στην περιοχή της προσωπικότητας. Όταν κάποιος έχει αρχίσει να καθαρίζεται και να αφυπνίζεται στην ύπαρξη της εντός του αθάνατης ψυχής, οι πλανητικές επιρροές ασκούν όλο και μικρότερη επιρροή επάνω του, μέχρι που σταματάνε να παίζουν κατευθυντήριο ρόλο ολοσχερώς. Έτσι πρέπει να προσέχουμε όταν μελετάμε αστρολογία, έτσι όπως σήμερα δυστυχώς διαδίδεται από πολλά βιβλία και άρθρα, γιατί αυξάνουμε τον εγκλωβισμό στην φθαρτή προσωπικότητα μας.

Όταν λέμε ότι ο τάδε πλανήτης βρίσκεται στο δείνα ζώδιο, κάνει κάποιες γωνίες με κάποιους άλλους πλανήτες, άρα κάποια ζώδια ευνοούνται ενώ άλλα θα περάσουν άσχημα, αυτό αποτελεί μια πολύ αρνητική υποβολή και ενίσχυση της κατώτερης πλευράς της προσωπικότητας του ανθρώπου. Κάνει τον άνθρωπο κάτω από το δέος της ύπαρξης των ουράνιων σωμάτων να υποτάσσεται στην κυριαρχία της κατώτερης φύσης, της προσωπικότητας. Τότε αυτό γίνεται μια πληροφορία που διογκώνει τον κατώτερο εαυτό. Με αυτό τον τρόπο αντί να βοηθά κάποιος τον εαυτό του στο δρόμο της αυτογνωσίας του, τον εγκλωβίζει ακόμα περισσότερο.

Αυτό το λάθος το υποστηρίζουν δυστυχώς η πλειονότητα των αστρολόγων σήμερα, που χωρίς να έχουν μελετήσει βαθύτερα την αστρολογία και χωρίς να το συνειδητοποιούν, περνάνε στον αρνητικό ρόλο της ενίσχυσης του κατώτερου εγώ των συνανθρώπων τους. Ρόλος λίαν σκοταδιστικός, που επισύρει τεράστιες ποσότητες κάρμα επάνω τους. Γι’ αυτό αυτές οι απόψεις πρέπει να αποτελέσουν θέμα σοβαρής σκέψης και διαλογισμού από τους σημερινούς αστρολόγους.

Αυτά που εδώ αναφέρω, δεν είναι οι δικές μου προσωπικές ιδέες που εκφράζουν μια ιδιαιτερότητα. Να ξέρετε ότι από εδώ και πέρα, θα λέγονται όλο και περισσότερο, μέχρι να γίνουν κατανοητά και να γίνουν βίωμα της ανθρωπότητας. Η ενασχόληση με την αστρολογία όπως διαδίδεται σήμερα και ειδικά με την ανάπτυξη της εξ αιτίας της ύπαρξης κάποιων σχολών που διδάσκουν την αστρολογία τεχνικά, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Η πεμπτουσία όλης αυτής της υπόθεσης είναι αυτό που ήδη θίξαμε. Ο άνθρωπος οδηγείται προς το φως, την αυτογνωσία του και την απελευθέρωση, από πληροφορίες που είναι σε θέση να βοηθήσουν στην αφύπνιση της αθάνατης ψυχής του. Οι πληροφορίες που βοηθούν την περαιτέρω ανάπτυξη, καθήλωση και εγκλωβισμό στην κατώτερη φθαρτή προσωπικότητα είναι σκοταδισμός. Αυτό πρέπει να γίνει αντικείμενο προσεκτικού διαλογισμού από όλους.

Η πανάρχαια επιστήμη της αστρολογίας, δεν έγινε για να παίζει ένα σκοταδιστικό ρόλο. Έχει δημιουργηθεί από σοφά όντα, κοσμικούς επιστήμονες και πρέπει να ανακαλύψουμε πραγματικά ποια είναι η φωτεινή της χρήση. Η χρήση που προάγει τον δρόμο του φωτός και της αυτογνωσίας. Αλλιώς το κάρμα διογκώνεται απερίγραπτα. Όσο και κάποιοι αν ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν, οι ευθύνες θα αποδοθούν. Ειδικά σε άτομα που έχουν αρχίσει να φιλοσοφούν ευρύτερα, αλλά δεν έχουν ακόμα φθάσει να φιλοσοφήσουν πάνω στα θέματα της επιστήμης της αστρολογίας.

ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ

 

Ορφίων
Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015
Τα φαινόμενα του Χειμερινού Ηλιοστάσιου του 2017
Περί του ζωδίου του Σκορπιού
Για την εορτή του Δημήτριου και της Δήμητρας
Μία οπτική του ζώδιου του Ζυγού
Η Παρθένος του ζωδιακού
Ηλιακή έκλειψη Αυγούστου 2017
Εκλείψεις Αυγούστου 2017
Η σχέση μας με την σκέψη και η σιγή του νου
Ο Λέων στην Εσωτερική Αστρολογία
Ο Μπετόβεν, ο Γκαίτε, η συνάντηση των G20, ο Κριός και ο Ουρανός
Για το ζώδιο του Καρκίνου
Κατανοώντας το ανθοΐαμα Mimulus
Το Γεγονός της Αναστάσεως
Κριός - Ακτίνες - Κυβερνήτες
Για τους Ιχθείς
Συμβολισμός και Υδροχόος
Ο εννεαετής κύκλος 2008-2016
Μία όψη του Τοξότη
Ο Ορίζοντας Γεγονότων της Προσωπικότητας
15 χρόνια από την 11η Σεπ 2001
Μαθητεία στο ζώδιο της Παρθένου
Π. Ποροσένκο (2016)
Αικατερίνη Στεφανίδη- (επί κοντώ γυναικών στο Ρίο2016)
Σεληνιακές Εκλείψεις: Αλδεβαράν, Ερμή, Δία
Περί Λέοντος
Ένα σχόλιο για την Theresa May
Το ζώδιο του Καρκίνου
Μεταβλέψεις στο φαινόμενο Brexit
Για το Θερινό Ηλιοστάσιο
Μία περίπτωση μελέτης της οστεοπόρωσης
για την Ορθογραφία της Λέξης
για τον Τόπο των Διδύμων
Τα Άστρα και οι Μορφές
για τον Τόπο του Ταύρου
Θεραπευτική & Αστρολογία
Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιογραφία
Σύντομο Ιστορικό της Εσωτερικής Αστρολογίας
σύνοδος κορυφής Ε.Ε. (Μαρ 2016)
Απαλότητος α'- μουσική: Ορφίων
για το ζώδιο του Τοξότη
Εμείς - μουσική: Ορφίων
Μετεκλογικά 2015
Σύντομη γεωμέτρηση των λογότυπων των κομμάτων
Παρθένος Μαρία - σύμβολο και βίωμα
Η ασκητική της Εσωτερικής Αστρολογίας
Τέλος του Messenger με πρόσκρουση στον Ερμή
Το ζώδιο του Ταύρου και η Βεσάκ
Περί του Μυστηρίου της Σταύρωσης
Αστρολογική Εθνολογία: Γερμανία & Ελλάδα
Β. Πούτιν: υπάρχει πρόβλημα υγείας;
Περί του ζωδίου της Παρθένου
Περί Γανυμήδη και Υδροχόου
Η αριθμητική του 2015
Περί του ρόλου και της χρήσης της αστρολογίας
Περί αστρολογικών προβλέψεων
Ο Σκορπιός, ο Ήρακλής & η Λερναία Ύδρα
Αστρολογικά δρώμενα
Η Μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού
Γενέθλια 2014 της Ομάδας Εσωτερικής Αστρολογίας
Οι κυβερνήτες των ζωδίων
Κρόνος, Μαντεία & Αιώνιο Τώρα
Αληθινό, Αγαθό, Ωραίο
Ο σταυρός του 2014 στα θεμελιώδη ζώδια
Περί Εσωτερικής Αστρολογίας
Ενοποίηση επιστήμης, τέχνης, φιλοσοφίας και θρησκείας
Χειμερινό Ηλιοστάσιο
Από την τέταρτη στην πέμπτη διάσταση