Ο αστερισμός του Τοξότη

Κάθε ζώδιο είναι εξ ίσου σημαντικό με τα άλλα και κάθε φορά που αναφερόμαστε σε αυτά, αγγίζουμε μία πλευρά του ζωδίου, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε μια πρακτικά χρήσιμη πληροφορία για τους αναγνώστες μας. Έτσι θα πράξουμε και αυτή τη φορά, προσπαθώντας να δώσουμε κάποιες πληροφορίες που αυτή τη στιγμή επιλέξαμε και που  ανασύρονται από την περιοχή του Τοξότη. Να μην ξεχνάμε ότι οι αναφορές στα ζώδια δεν αφορούν μόνο όσους έχουν κάποια έντονη και ειδική σχέση με ένα συγκεκριμένο ζώδιο. Παρά τα όσα διαδίδονται για την αστρολογία, να μην ξεχνάτε ότι όλοι είμαστε ΟΛΑ τα ζώδια!

Το σύμβολο του Τοξότη είναι ένα πλάσμα μισό άνθρωπος, μισό άλογο. Το ανώτερο τμήμα, ο άνθρωπος, κρατάει ένα τόξο ενεργά, δηλ. στοχεύει κάπου- δεν το κρατά απλά. Αυτό είναι η πρώτη σημασία που περιέχεται στο ζώδιο αυτό. Είναι ένα ζώδιο που ανήκει στο στοιχείο της φωτιάς και έτσι περιέχει μία ενέργεια που είναι ορμητική, ενεργητική και αυτό φαίνεται απ’ την στάση του Τοξότη που στοχεύει και είναι πάντα έτοιμος να ρίξει σε κάποιο στόχο. Αυτή η ενέργεια του Τοξότη μπορεί να μην είναι τόσο εμφανής όπως είναι π.χ. στο ζώδιο του Κριού (επίσης ζώδιο της φωτιάς) και αυτό οφείλεται στο ότι ανήκει στα Μεταβλητά ζώδια, ενώ ο Κριός στα Παρορμητικά. Στο επίπεδο της Προσωπικότητας ενώ τα Παρορμητικά ζώδια εκδηλώνουν άμεσα και εμφανώς την ενέργεια, τα Μεταβλητά φέρουν τις ιδιότητες του στοιχείου τους σε «διευθυντικό» επίπεδο. Καθορίζει δηλ. στον Μεταβλητό τρόπο την κατεύθυνση που δίνεται από τις αρχές που έχει κάποιος. Θα λέγαμε στον Τοξότη είναι περισσότερο Νομοθετική η φωτιά, ενώ στον Κριό περισσότερο Εκτελεστική. Στον Τοξότη δημιουργούνται κανόνες, αρχές προσωπικές, που έχουν μεγαλύτερη δραστικότητα στην συμπεριφορά και που προέρχονται από το στοιχείο της φωτιάς. Αυτό φανερώνεται και από το ότι κυβερνήτης του Τοξότη για το επίπεδο της Προσωπικότητας είναι ο Δίας.

Η Ελληνική Μυθολογία περιέχει πολλά στοιχεία και μύθους που αφορούν τον Τόπο του Τοξότη. Αυτά βρίσκονται στους μύθους γύρω από τους Κένταυρους. Οι κένταυροι είναι όπως και το πλάσμα στο σύμβολο του Τοξότη, από την μέση και πάνω άνθρωποι και από την μέση και κάτω άλογα. Το τόξο και η στοχευτική πλευρά αποκαλύπτεται στον αστρολογικό συμβολισμό, αλλά ενυπάρχει παντού μέσα στους μύθους για τους Κένταυρους.

Οι Κένταυροι είναι πλάσματα έντονου πάθους και σε όλους τους μύθους διαφαίνεται αυτό. Πάθος που στην μεγάλη πλειοψηφία τους στρέφεται προς το αρνητικό, το μη ηθικό, με τάσεις υπερβολικά εγωιστικές και άμετρα ηδονοθηρικές. Είναι ελάχιστοι οι Κένταυροι που είναι θετικά τοποθετημένοι μέσα στους μύθους, όπως π.χ. αναφέρονται ο Χείρων και ο Φόλος. Όλα αυτά περιέχονται μέσα στην πληροφορία της Εσωτερικής Αστρολογίας με νέους συμβολισμούς, όπως δεν συνέβαινε μέχρι τώρα σε καμία άλλη αστρολογική σχολή.

Ο Τοξότης κατά την αριστερόστροφη πορεία απ’ τους Ιχθείς προς τον Κριό μέσω του Τοξότη στοχεύει στην αναζήτηση και στην ικανοποίηση των εγωιστικών παθών, που γίνεται στον Σκορπιό που είναι το προηγούμενο ζώδιο του, οπισθοχωρώντας έτσι στον ζωδιακό. Κατά την δεξιόστροφη πορεία της προόδου, ο Τοξότης φτιάχνει κανόνες ζωής που συγκεντρώνουν τις ενέργειες και τις στρέφουν προς την πύλη της Αφύπνισης και της Μύησης που κρύβεται στον Αιγόκερω, που είναι το επόμενο ζώδιο του.Ο άνθρωπος δηλ. συγκεντρώνει όλες του τις δυνάμεις κάτω από μία προσωπική «νομοθεσία» που οδηγεί προς τα άνω, προς την επιβεβαίωση και επικύρωση της πορείας του προς την απόκτηση της αυτογνωσίας.

Η δεξιόστροφη πορεία ακολουθείται από λίγους, όπως ακριβώς λίγοι είναι και οι καλοί Κένταυροι. Η πλειοψηφία των Κενταύρων είναι αρνητικοί και εικονίζει τον άνθρωπο που κινείται αριστερόστροφα πάνω στον ζωδιακό επιδιώκοντας την εγωιστική, άπληστη και χωρίς μέτρο ηδονή σε όλα τα επίπεδα, νοητικά, συναισθηματικά και υλικά. Οι λίγοι είναι αυτοί που έχουν περάσει τις δοκιμασίες του Σκορπιού, όπως τις περιγράφουμε σε προηγούμενο άρθρο μας και στον Τοξότη πλέον ασκούνται στην Εσωτερική Τέχνη της Τοξοβολίας που ως Ιερατική Τέχνη περιέχει την ικανότητα ο Τοξότης, το Τόξο-Βέλος και ο Στόχος να γίνονται Ένα. Οι λίγοι είναι αυτοί που έχουν αποφασίσει και ζουν την ζωή με σκοπό εφ’ ενός την αναζήτηση της Αλήθειας και αφ’ ετέρου την ορθή Δράση. Αυτοί πρέπει να είναι το πρότυπο μας και όλοι να κατευθυνθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί μόνο τότε θα βρούμε την απάντηση σε όλα μας τα ερωτήματα και θα μπορέσουμε να ζήσουμε μία ζωή Πληρότητας, Ειρήνης και Αφθονίας!

 

 

 

 

Ορφίων
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016
Τα φαινόμενα του Χειμερινού Ηλιοστάσιου του 2017
Περί του ζωδίου του Σκορπιού
Για την εορτή του Δημήτριου και της Δήμητρας
Μία οπτική του ζώδιου του Ζυγού
Η Παρθένος του ζωδιακού
Ηλιακή έκλειψη Αυγούστου 2017
Εκλείψεις Αυγούστου 2017
Η σχέση μας με την σκέψη και η σιγή του νου
Ο Λέων στην Εσωτερική Αστρολογία
Ο Μπετόβεν, ο Γκαίτε, η συνάντηση των G20, ο Κριός και ο Ουρανός
Για το ζώδιο του Καρκίνου
Κατανοώντας το ανθοΐαμα Mimulus
Το Γεγονός της Αναστάσεως
Κριός - Ακτίνες - Κυβερνήτες
Για τους Ιχθείς
Συμβολισμός και Υδροχόος
Ο εννεαετής κύκλος 2008-2016
Μία όψη του Τοξότη
Ο Ορίζοντας Γεγονότων της Προσωπικότητας
15 χρόνια από την 11η Σεπ 2001
Μαθητεία στο ζώδιο της Παρθένου
Π. Ποροσένκο (2016)
Αικατερίνη Στεφανίδη- (επί κοντώ γυναικών στο Ρίο2016)
Σεληνιακές Εκλείψεις: Αλδεβαράν, Ερμή, Δία
Περί Λέοντος
Ένα σχόλιο για την Theresa May
Το ζώδιο του Καρκίνου
Μεταβλέψεις στο φαινόμενο Brexit
Για το Θερινό Ηλιοστάσιο
Μία περίπτωση μελέτης της οστεοπόρωσης
για την Ορθογραφία της Λέξης
για τον Τόπο των Διδύμων
Τα Άστρα και οι Μορφές
για τον Τόπο του Ταύρου
Θεραπευτική & Αστρολογία
Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιογραφία
Σύντομο Ιστορικό της Εσωτερικής Αστρολογίας
σύνοδος κορυφής Ε.Ε. (Μαρ 2016)
Απαλότητος α'- μουσική: Ορφίων
για το ζώδιο του Τοξότη
Εμείς - μουσική: Ορφίων
Μετεκλογικά 2015
Σύντομη γεωμέτρηση των λογότυπων των κομμάτων
Παρθένος Μαρία - σύμβολο και βίωμα
Η ασκητική της Εσωτερικής Αστρολογίας
Τέλος του Messenger με πρόσκρουση στον Ερμή
Το ζώδιο του Ταύρου και η Βεσάκ
Περί του Μυστηρίου της Σταύρωσης
Αστρολογική Εθνολογία: Γερμανία & Ελλάδα
Β. Πούτιν: υπάρχει πρόβλημα υγείας;
Περί του ζωδίου της Παρθένου
Περί Γανυμήδη και Υδροχόου
Η αριθμητική του 2015
Περί του ρόλου και της χρήσης της αστρολογίας
Περί αστρολογικών προβλέψεων
Ο Σκορπιός, ο Ήρακλής & η Λερναία Ύδρα
Αστρολογικά δρώμενα
Η Μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού
Γενέθλια 2014 της Ομάδας Εσωτερικής Αστρολογίας
Οι κυβερνήτες των ζωδίων
Κρόνος, Μαντεία & Αιώνιο Τώρα
Αληθινό, Αγαθό, Ωραίο
Ο σταυρός του 2014 στα θεμελιώδη ζώδια
Περί Εσωτερικής Αστρολογίας
Ενοποίηση επιστήμης, τέχνης, φιλοσοφίας και θρησκείας
Χειμερινό Ηλιοστάσιο
Από την τέταρτη στην πέμπτη διάσταση