Διαγνωστικό της συνόδου κορυφής της 7 Μαρ 2016 της Ε.Ε.

 

Στην προσέγγιση που κάνουμε εδώ, περισσότερο μας ενδιαφέρει το να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην διεύρυνση της συνειδητοποίησης επάνω στα γεγονότα και την καλύτερη κατανόηση τους με τις δυνάμεις που ο καθένας διαθέτει. Έτσι παρουσιάζουμε αυτά που θεωρούμε σημαντικά αστρολογικά στοιχεία, με μία σειρά και διευθέτηση που δίνουν μια ειδική οπτική ενός αστρολογικού χάρτη. Κάνουμε κάποιες νύξεις, αλλά προσπαθούμε να αφήνουμε τον πραγματικά ενδιαφερόμενο αναγνώστη, να κάνει τους δικούς του συλλογισμούς, ώστε να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα. Ο αστρολογικός χάρτης παρατηρείται με ένα τρόπο που από το μερικό βαθμωτά πάει προς το συνολικό. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους αστρολογικούς χάρτες να πω ότι οι χάρτες που περιέχονται στην συνέχεια είναι ο χάρτης της 7ης Μαρτίου του 2016 για ώρα 12:00 και τόπο της Βρυξέλλες. Σε κάθε χάρτη υπάρχει ένα τμήμα του συνολικού χάρτη που θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι είναι ο χάρτης που εκτίθεται τελευταίος. Κάθε τμήμα είναι επιλεγμένο ώστε να δείχνει τους σχηματισμούς που στην εκάστοτε παράγραφο αναφερόμαστε.

 

Πλανητικοί σχηματισμοί

τετράγωνο Πλούτωνα – Ουρανού

Το τετράγωνο των δύο αυτών πλανητών δημιουργεί ανταπόκριση που εμφανίζεται με την άνοδο των Γερμανικών Βασιλείων που λέγονται Ράιχ. Ράιχ σημαίνει βασίλειο ή αυτοκρατορία όπως Deutsches Reich, ή Kaiserreich. Στα προηγούμενα τετράγωνα είχαμε την άνοδο του Β’ Ράιχ με την Realpolitic του Βίσμαρκ και του Γ’ Ράιχ με τον Χίτλερ, ενώ στο παρόν τετράγωνο έχουμε την άνοδο του Δ’ Ράιχ που ξεκινάει το 2008. Σε επόμενη ευκαιρία θα σας παρουσιάσω μία εργασία επάνω στα Γερμανικά Βασίλεια (1874–1929–2008). Το Α’ Ράιχ, η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, επειδή κρατάει πολλά χρόνια και αποτελεί την απαρχή του Γερμανικού Βασίλειου, έχει κάποια διαφορετικότητα στο θέμα αυτό, και είναι η περίοδος της πρώτης ανταπόκρισης στο τετράγωνο αυτό και η περίοδος της αρχής της ανάπτυξης αυτοσυνείδησης για το Γερμανικό έθνος.

 

τετράγωνο Ποσειδώνα – Κρόνου

Είναι ο σχηματισμός δημιουργίας του Ευρώ. Κατά το προηγούμενο τετράγωνο το 1999 μπήκε σε κυκλοφορία το Ευρώ. Η παρούσα εμφάνιση του χαρακτηρίζεται από την άνοδο του Συριζα στην εξουσία και την διαδικασία των διαπραγματεύσεων του 2015, μέσω των οποίων ο μηχανισμός του Ευρώ αντιμετωπίζει την πρώτη κρίση του. Τα γεγονότα αυτά σίγουρα αφορούν στην οργάνωση του κοινού νομίσματος. Οι σχηματισμοί των μακρινών πλανητών γίνονται πολλές φορές μέχρι να απομακρυνθούν και έτσι τον Ιανουάριο του 2016 έχουμε ξανά σχηματισμό του τετραγώνου αυτού και η σύνοδος κορυφής της 7ης Μαρτίου γίνεται υπό το τετράγωνο Ποσειδώνα–Κρόνου. Η παρουσία του σχηματισμού αυτού την ημέρα σημαίνει ότι οι αιτιολογίες της συνάντησης (πχ μεταναστευτικό) και οι αποφάσεις που θα παρθούν παίζουν σημαντικό ρόλο για την πολιτική που ασκείται μέσω του ευρώ. Διακυβεύονται δηλ θέματα που αφορούν στο προχώρημα της ύπαρξης του νομίσματος αυτού. Η συνάντηση θίγει την ύπαρξη του Ευρώ και τον τρόπο ύπαρξης του. Ας δούμε και ας αφουγκραστούμε μέσα από την αντικειμενική πληροφορία που θα διαρρεύσει τι μορφή θα έχει η σχέση του μεταναστευτικού με την ύπαρξη του Ευρώ.

Η εμφάνιση αυτού του τετραγώνου εξετάζει το αν καλώς υπάρχει και το πως υπάρχει το κοινό νόμισμα και κυρίως η ιδέα του κοινού νομίσματος. Διότι τόσο ο Κρόνος όσο και ο Ποσειδώνας είναι συνειδησιακοί πλανήτες. Ο Κρόνος σχετίζεται με το κατεστημένο, την συντήρηση και τις παγιοποιημένες μορφές, ενώ ο Ποσειδώνας περιέχει τα μηνύματα της υπέρβασης που περιέχεται στις νέες μορφές σε σχέση με τις παλαιές και των τρόπων της υπέρβασης της στενότητας και της αναπτυσσόμενης ιδιοτέλειας μέσα στις παγιοποιημένες μορφές του ενίοτε προηγούμενου κύκλου. Έτσι η μία όψη του Ευρώ στηρίχθηκε στην ιδέα της ενοποίησης της Ευρώπης που θα αποτελούσε την υπέρβαση των εθνικών περιοριστικών μορφών, όλων ανεξαιρέτως των εθνών–κρατών που είναι μέλη της και όχι μόνο ορισμένων. Διότι κάτι τέτοιο θα βάραινε προς την πλευρά της συντήρησης του παλαιού και της παγιοποίησης του Κρόνου. Αυτό θα σήμαινε ότι τα μηνύματα της υπέρβασης που προέρχονται από τις νέες μορφές και συνειδησιακά κατέχονται από τον Ποσειδώνα δεν περνάνε. Πράγμα που κάνει τον Ποσειδώνα να λειτουργεί αρνητικά και να επιδρά διαλυτικά προς τις μορφές του Κρόνου.

Ο Κρόνος είναι κυβερνήτης του ζωδίου της Προσωπικότητας της Ελλάδας του Αιγόκερου και ο Ποσειδώνας είναι εξωτερικός κυβερνήτης του ζωδίου της Προσωπικότητας της Γερμανίας τους Ιχθείς. Βλέπουμε δε, ότι στην πορεία του Ευρώ έχει δημιουργηθεί εμπλοκή μεταξύ των δύο χωρών και με αφορμή τα μνημόνια. Σημαντικό ρόλο στην κρίση της Ελλάδας έχουν παίξει κάποια κράτη που έχουν ζώδιο τον Ζυγό του οποίου είναι ιεραρχικός κυβερνήτης ο Κρόνος. Κάποια τέτοια κράτη και πόλεις είναι η Αργεντινή, η Αυστρία, τα Σκανδιναβικά κράτη, η Κίνα και από πόλεις το Λονδίνο. Αναλογιστείτε το πως συμμετέχουν αυτά τα κράτη ή πόλεις.

 

Τρίγωνο Ουρανού – Κρόνου

Τα τετράγωνα Πλούτωνα–Ουρανού και Ποσειδώνα–Κρόνου βλέπουμε να συνεργάζονται αυτή τη στιγμή με το τρίγωνο που σχηματίζει ο Ουρανός με τον Κρόνο. Αυτό σημαίνει ότι η επιρροή αυτής της συνάντησης θα είναι πολύ εποικοδομητική για την προώθηση του Δ’ Ράιχ και την σχέση του με το Ευρώ. Να μην διαλάθει της προσοχής μας το ότι η αιτία της συνάντησης δίνεται πως είναι το μεταναστευτικό. Και είναι μεν το μεταναστευτικό, αλλά εδώ η αστρολογία μας επιτρέπει να βλέπουμε ποιες καταστάσεις επηρεάζονται και/ή κινούν τα νήματα απ’ το υπόβαθρο. Έτσι βλέπουμε ότι στο βάθος υπάρχουν διεργασίες που αφορούν τα δύο βασικά τετράγωνα και τα θέματα που επηρεάζουν.

 

 

Ο Αστεροειδής Παλλάς

Με αυτά συνδέεται και ο αστεροειδής Παλλάς που βρίσκεται στο κέντρο του τριγώνου αυτού και σχηματίζει εξάγωνα τόσο προς τον Κρόνο όσο και προς τον Ουρανό. Η Παλλάς είναι ένας αστεροειδής που σχετίζεται με την στρατηγική αντιμετώπιση και αυτό το στοιχείο εντείνει την ευνοϊκή έκφραση των στρατηγικών σχεδιασμών που σχετίζονται με το Δ’ Ράιχ, το νόμισμα του Ευρώ και την σχέση και διασύνδεση τους. Με λίγα λόγια στο τέλος της ημέρας η σχέση Ευρώ και Δ’ Ράιχ πάνε πολύ καλά.

 

 

Η συμμετοχή του Δία

Στην συνέχεια παρατηρούμε την παρουσία του Δία, ο οποίος είναι ο ιεραρχικός κυβερνήτης της Παρθένου που είναι το εγωϊκό ζώδιο της Ελλάδας. Γίνονται διαρκώς αναφορές αυτή τη στιγμή στον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τους πρόσφυγες και μετανάστες και αυτό το θέμα θα παίξει ρόλο στην συνάντηση αυτή και βλέπουμε η Ελλάδα να στοχεύεται να γίνει αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων. Ο Δίας έχει μία επιπλέον σημασία καθώς μαζί με τον Ερμή κυβερνάει τους μετανάστες, πρόσφυγες, φυγάδες αιτούντες άσυλο που κάπου πρέπει να φιλοξενηθούν κλπ.

 

 

Στις 7 Μαρ 2016 βλέπουμε ο Δίας να σχηματίζει γωνία 150° με τον Ουρανό. Ο Ουρανός ως ιεραρχικός κυβερνήτης της ψυχής της Γερμανίας που επηρεάζεται απ’ τον Κριό, δείχνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει κάποιες προσπάθειες, όσο και η Γερμανία σε ηθικό επίπεδο για να συνεργαστούν απ’ την μία η μαζικοποιημένη στρατιωτική ιδιοσυγκρασία των Γερμανών και απ’ την άλλη η επιλογή της φιλοξενίας με αίσθημα δικαίου απ’ τους Έλληνες. Οι Γερμανοί μπορεί να θέλουν να περάσουν αυτή την άποψη να μείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να πιέσει να δεχθούν οι Γερμανοί ότι υπάρχουν όρια που αφορούν στο ποιοι θα έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν κ.α. πρακτικά θέματα.

Ο Δίας επίσης κάνει τρίγωνο με τον Πλούτωνα. Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα θα συνεργαστεί στη συνάντηση αυτή με το να αποδεχθεί τις τάσεις θυσίας που προωθούνται από την Γερμανία, για να σωθεί η Ε.Ε. όπως μάλιστα εκφράστηκε προ ημερών από ηγέτη της Ε.Ε. Η φράση «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες» ισχύει τόσο για την σχέση με την Γερμανία όσο και την Τουρκία που έχει ζώδιο προσωπικότητας τον Σκορπιό και έτσι σχετίζεται με τον Πλούτωνα.

Το τετράγωνο που σχηματίζει ο Δίας με τον Κρόνο δείχνει ότι δεν θα υπάρξει ικανοποιητική πρόοδος στη σχέση της Ελλάδας με το Ευρώ που περικλείει ουσιαστικά το πρόβλημα με τους διακανονισμούς και το μνημόνιο. Μπορεί ακόμα και να μην βρουν χρόνο να ασχοληθούν επαρκώς με το ζήτημα αυτό ή θα ασχοληθούν χωρίς να μπορέσουν να προχωρήσουν και να καταλήξουν κάπου στο θέμα αυτό.

 

Η συμμετοχή του Ερμή

Ο Ερμής σχηματίζει σύνοδο με τον Ποσειδώνα που είναι σημαντικός στον χάρτη αυτό και σχετίζεται με την ιδεολογική πλατφόρμα του Ευρώ και με την ιδέα της ενοποίησης της Ευρώπης. Ο σχηματισμός αυτός δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει σπέκουλα γύρω απ’ τα θέματα της Ευρωπαϊκής ενοποίησης και θα διακινηθούν μηνύματα για κατανάλωση καθώς ο Ερμής συγχρόνως σχηματίζει γωνίες μισού τετράγωνου με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, συνδέοντας και τον δεύτερο πόλο του Ευρώ (τον Ποσειδώνα) με τους στρατηγικούς σχεδασμούς του Δ’ Ράιχ που προωθούνται από το τετράγωνο Πλούτωνα–Ουρανού.

Ο Ερμής σχετίζεται με την Ελλάδα ως εξωτερικός κυβερνήτης της Παρθένου και η συμμετοχή του δείχνει ότι η ηθική έκφραση του απλού Έλληνα να ανταποκρίνεται στις παροτρύνσεις για στήριξη των προσφύγων και μεταναστών ως έκφραση της φιλόξενης Ελληνικής ψυχής, θα αντιμετωπιστεί εξωτερικά, «εμπορικά», στα πρακτικά αποτελέσματα που έχει, και που συνδέουν τα ιδεώδη του κοινού νομίσματος (Ευρώ), με την στρατηγική της Γερμανικής Διοίκησης. Επίσης θα γίνουν τοποθετήσεις που ιδεολογικά θα κάνουν πολύ σαφέστερο και κατανοητό ποια είναι η πορεία του Ευρώ μέσα στην επικράτεια της Ε.Ε. και η σχέση της με την Γερμανική Διοίκηση ή Δ’ Ράιχ.

Ο Ερμής είναι ένα μεγάλο επίκεντρο αυτής της συνάντησης, καθώς σχετίζεται με τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους ταξιδευτές. Η σημαντικότητα αυτή ενισχύεται από το ότι ο Ερμής βρίσκεται σε σύνοδο με την Φομαλχώ, που είναι ένας απ΄ τους τέσσερις ηγετικούς απλανείς αστέρες. Η ποιότητα της Φομαλχούς δείχνει ότι η αντιμετώπιση του ηθικού μέρους της ύπαρξης προσφύγων–μεταναστών θα οδηγήσει μέσω επιδέξιων χειρισμών στο να εξαχθούν πορίσματα που θα αφορούν στην γενική διακυβέρνηση των λαών της Ε.Ε. και όχι μόνο. Η Φομαλχώ είναι ηπιότερος αστέρας από τους άλλους τρεις ηγετικούς αστέρες (Αλδεβαράν, Βασιλίσκος, Αντάρης), αλλά δεν παύει να συγκεντρώνει μεγάλες ενέργειες επάνω του και ο Ερμής ευρισκόμενος εκεί δείχνει ότι θα υπάρξουν και συκοφαντίες, και προσβολές και ύπουλες διευθετήσεις με σκοπό την προβολή κάποιων θέσεων. Τώρα είναι η ώρα που με αφορμή το μεταναστευτικό θα παρθούν αποφάσεις που θα δηλώνουν την διοικητική στρατηγική των λαών της Ε.Ε.

Μην ξεχνάμε ότι το μεταναστευτικό ξεκίνησε όταν ο Ερμής μαζί με τον Δία έκαναν σύνοδο με τον Βασιλίσκο, τον άλλο ηγετικό αστέρα στις 6–8 Αυγούστου του 2015. Τότε στις 7 Αυγούστου ο Τσίπρας είχε επιλέξει να κάνει επίσημες δηλώσεις για το μεταναστευτικό. Το αρκετά παράξενο είναι το ότι η δήλωση του Τσίπρα έγινε στις 7 Αυγούστου 2015 υπό την σύνοδο Δία – Ερμή – Βασιλίσκου και 7 μήνες μετά στις 7 Μαρτίου 2016 και με τον Ερμή σε σύνοδο με την Φομαλχώ γίνεται η πιο κρίσιμη σύνοδος κορυφής στην Ε.Ε. για το μεταναστευτικό. Τον Αύγουστο του 2015 φανόταν ξεκάθαρα ότι το μεταναστευτικό ανέτειλε ως ένα πρόβλημα πολιτικής σημασίας αποσκοπώντας στο να αποσπαστεί τότε η προσοχή από την επερχόμενη ψήφιση του τρίτου μνημονίου με την τεχνική της υπερφόρτισης.

Ο Ερμής πλανήτης των ταξιδιωτών και περιπλανώμενων σε σύνοδο με τον Βασιλίσκο. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες χρησιμοποιούνται σαν πολιτικό μέσον άσκησης εξουσίας. Αφ’ ενός με την συγκέντρωση της προσοχής της κοινής γνώμης οπότε επιτυγχάνεται η απομάκρυνση από πιθανές σκέψεις αντίδρασης στις μνημονιακές αποφάσεις και προετοιμασίες. Αφ’ ετέρου με το να αποτελέσουν αφορμή επερχόμενων σημαντικών εξελίξεων που τότε δεν διαφαίνονταν στο που απέβλεπαν από όλους αρκετά ψύχραιμα και αντικειμενικά. Οπότε αυτό που ξεκίνησε με την σύνοδο Δία–Ερμή–Βασιλίσκου τον Αύγουστο του 2015 έρχεται τώρα να πάρει την ιδεολογική του και ηθική βάση ώστε να τεθεί επί χάρτου το επιδιωκόμενο χαρακτηριστικό διοίκησης των Ευρωπαϊκών λαών.

 

Η συμμετοχή του Ήλιου

 

Ο Ήλιος πάντα είναι καθοριστικός παράγοντας σε ένα χάρτη και συνθέτει επάνω του τις περισσότερες φορές ολόκληρο τον χάρτη. Εδώ βλέπουμε να συμμετέχει εντείνοντας το ζώδιο της προσωπικότητας της Γερμανίας τους Ιχθείς. Έτσι τονίζει τον ρόλο της Γερμανίας. Ο πρώτος σχηματισμός είναι η σύνοδος του με τον Ποσειδώνα και μέσω αυτού και με τον Ερμή, αλλά αυτό που είναι ένα νέο στοιχείο έντασης είναι η αντίθεση με τον Δία που ολοκληρώνει ένα σχηματισμό Ταυ μεταξύ Κρόνου, Ποσειδώνα, Ήλιου και Δία. Ο Ήλιος όσο και ο Δίας εργάζονται στην δεύτερη ακτίνα και κυβερνάνε το κέντρο της καρδιάς μέσω της ακτίνας τους. Η αντίθεση επίσης είναι ένας σχηματισμός δεύτερης ακτίνας καθώς επιδιώκει να επιφέρει την ισορροπία, την υπέρβαση των αντιθέτων. Αυτο δείχνει ότι υπάρχουν θέματα που ίσως είναι η κακουχία των προσφύγων μέσω των οποίων θα θιχτούν πλευρές που σχετίζονται με το άνοιγμα της καρδιάς για τους Ευρωπαίους πολίτες συνολικά. Όλοι κρίνονται από τα έργα και τις ιδέες των οποίων γίνονται θιασώτες. Μια τέτοια στιγμή είναι και αυτή. Η αντίθεση αυτή είναι σημαντική και αυτή η άποψη επιβεβαιώνεται από το ότι ακριβώς επάνω στον άξονα της αντίθεσης Ήλιου–Δία υπάρχει και ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης.

Με τον Νότιο Δεσμό που σχετίζεται με το παρελθόν να έχει σύνοδο με τον Ήλιο και την ομάδα του (Ποσειδώνα, Ερμή) και τον Βόρειο Δεσμό να είναι μαζί με τον Δία. Αυτό δείχνει ότι η Ε.Ε. και ειδικά η προτεσταντική Γερμανία θα πρέπει να ξεπεράσει τυχόν ηθικά διλήμματα που περιέχουν εγωιστικό συμφέρον και να προχωρήσει σε ουσιαστική ηθική τοποθέτηση ανοίγματος της καρδιάς από τον Δία και την σύνοδο του με τον Βόρειο Δεσμό. Πράγμα όχι τόσο εύκολο καθώς ο Δίας βρίσκεται μεν στην Παρθένο της οποίας είναι ιεραρχικός κυβερνήτης, αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρθεί κανείς πολύ ψηλά για να ακολουθήσει το απαιτούμενο από το επερχόμενο μέλλον. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την υποβοήθηση ενός Μεγάλου Διδάσκαλου που αυτός είναι ο Δάσκαλος της Αγάπης, που είναι ο Χριστός. Θα επικρατήσει η ανώτερη και πραγματική διάσταση της Αγάπης, ή θα έχουμε άλλη μία φορά μία ηθικοπλαστική φάρσα; Όλοι και όλα κάποια στιγμή εκτίθενται και κρίνονται και «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

 

 

 

Η συμμετοχή του Άρη

Στην συνέχεια παρατηρούμε τον Άρη που έχει μόλις εισέλθει στον Τοξότη που είναι το ζώδιο του οποίου είναι ιεραρχικός κυβερνήτης. Ο Τοξότης μάλιστα είναι το εγωϊκό ζώδιο του Βελγίου και έτσι παίρνει μια ιδιαίτερη σημασία καθώς εκεί γίνεται η συνάντηση. Παρατηρούμε επίσης ότι στο ζώδιο του Τοξότη βρίσκονται οι δύο κακοποιοί πλανήτες ο Κρόνος και ο Άρης και αυτό δίνει μία βαριά ατμόσφαιρα στην συνάντηση που ελπίζουμε να μην πάρει την μορφή κάποιου άσχημου συμβάντος.

 

 

Ο Άρης τετραγωνίζει τον Ερμή και την περιοχή του και σχηματίζει μισό τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Δύσκολος συνδυασμός μιας και δείχνει να υπάρχει συγκρουστική ένταση, που χαλάει την διάθεση να βρεθεί λύση. Μπορεί να προταθεί να συνεχιστεί η συνάντηση κάποια άλλη ημέρα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι στη συνέχεια οι δυσκολίες θα είναι μεγαλύτερες. Θα υπάρξουν φωνές συγκρουστικές και υποψιαζόμαστε ότι σε αυτές θα συγκαταλλέγεται και ο Ερντογάν που αυτό τον καιρό ο Άρης κάνει επαναλαμβανόμενες διελεύσεις από τον γενέθλιο Άρη του και καθιστά δύσκολο το να αποφύγει να έλθει σε ρήξη κανείς μαζί του, όταν μάλιστα η σύνοδος του Ήλιου του με τον Ερμή του θα βρίσκεται σε σύνοδο με τους διελαύνοντες Ήλιο, Νότιο Δεσμό, Ποσειδώνα και Ερμή που θα του θολώνουν την κρίση. Αυτές οι διελεύσεις προς τον γενέθλιο του Ερντογάν είναι μέσα σε ένα κύκλο διελεύσεων που αποτελούν χαρακτηριστικά του δύσκολου των μηνών που έρχονται.

Ο Άρης κάνει επίσης ένα ιδιαίτερο σχηματισμό πενταδικό σε ένα ορθογώνιο τρίγωνο με τον Ήλιο και τον Δία, του οποίου οι κάθετες είναι 72° προς τον Δία και 108° προς τον Ήλιο. Στην αρνητική του άποψη θα μπορούσε να δράσει ως πυριτιδαποθήκη ώστε ο πόλεμος να θεωρείται από κάποιους ως ευκαιρία για μία δημιουργική επανεκκίνηση. Στην θετική του άποψη περιέχει την δυναμική να βρεθούν λύσεις απο εκεί που δεν το περίμενε κανείς και μπορούν να τεθούν θέματα που θα μπορούσαν να δώσουν ελπίδες στους ανθρώπους για ένα ανώτερο και δημιουργικό μέλλον μέσα από το άνοιγμα της καρδιάς και την δημιουργική του λειτουργικότητα.

 

 

Η συμμετοχή Σελήνης & Αφροδίτης

Η Σελήνη συμμετέχει σε σχηματισμό με την Αφροδίτη και γιαυτό τις αναφέρουμε μαζί. Ξεκινάει το πρωί της 7ης Μαρτίου σε σύνοδο με την Αφροδίτη και σύντομα περνάει σε σύνοδο και με τον Ερμή, ενοποιώντας και την Αφροδίτη με τον σχηματισμό των Ιχθύων γύρω από τον Ποσειδώνα και τον Ήλιο. Η Σελήνη και η Αφροδίτη βρίσκονται στον Υδροχόο, που είναι το ηλιακό ζώδιο του Ελληνικού κράτους με ημερομηνία του 1830, ενώ είναι το ζώδιο του Βόρειου Δεσμού για την ημερομηνία του 1822. Ο Βόρειος Δεσμός μάλιστα του 1822 βρίσκεται σε στενή σύνοδο (~2°) με τις διελαύνουσες Σελήνη και Αφροδίτη. Οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι εκτεθειμένοι στις αδυναμίες του Βόρειου Δεσμού τους. Οι αδυναμίες αυτές προέρχονται από το ότι αφορούν σε ιδιότητες που δεν έχουν ακόμα αποκτηθεί και οι οποίες σχετίζονται με αυτό που πρέπει να πραγματώσει κάποιος για να συναντηθεί με το μέλλον του.

Τόσο η Σελήνη όσο και η Αφροδίτη είναι πλανήτες κυβερνήτες της Ελλάδας. Η Σελήνη ως εσωτερικός κυβερνήτης της Παρθένου και η Αφροδίτη ως ιεραρχικός κυβερνήτης του Αιγόκερου. Η Σελήνη όμως είναι ασταθής σαν επιρροή και η Αφροδίτη δε είναι ισχυρή. Ξεκινάει λοιπόν η συνάντηση με μία έντονη παρουσίαση της Ελλάδας και ειδικά του Τσίπρα. Αλλά στην συνέχεια της ημέρας συναντά την εναντίωση των φιλοπολεμικών τόσο από την πλευρά της μη ικανοποίησης των απαιτούμενων οικονομικών ζητημάτων, όσο και από την πλευρά της γεωστρατηγικής, λόγω του τετραγώνου με τον Άρη, που ενισχύεται όσο κυλάει ο χρόνος της ημέρας.

 

 

 

Η συμμετοχή της Έριδας

Τελειώνοντας αυτή την οπωσδήποτε ημιτελή εργασία θα ρίξουμε μια ματιά στην συμμετοχή του πλανήτη Έρις που φαίνεται να παίζει ένα ρόλο αυτή την περίοδο. Η Έρις συμμετέχει στο τετράγωνο Πλούτωνα–Ουρανού με την σύνοδο που σχηματίζει με τον Ουρανό και το τετράγωνο προς τον Πλούτωνα, ενώ συνδέει τα δύο βασικά τετράγωνα όπως και ο Ουρανός με το τρίγωνο προς τον Κρόνο. Ελπίζουμε το τετράγωνο αυτό του Πλούτωνα με τον Ουρανό καθώς υποθάλπτεται και από την Έριδα να μην πάρει περισσότερο καταστροφικές διαστάσεις τόσο για όλη την ανθρωπότητα, αλλά και για το Γερμανικό έθνος, που ήδη βαρύνεται για δύο παγκόσμιους πολέμους στην προσπάθεια του να αποκτήσει αυτοσυνείδηση και να επιτελέσει τον ρόλο του μέσα στην Κοινωνία των Εθνών.

Απειλητικά συμμετέχει και ακόμα μία φορά η Έρις αποτελώντας την κορυφή ενός χρυσοτομικού ισοσκελούς τριγώνου σχηματίζοντας διπλή πενταδική γωνία 144°με τον Δία και ομοίως και με τον Άρη, ενώ ο Δίας και ο Άρης σχηματίζουν πενταδική γωνία 72°. Αυτό το τρίγωνο είναι αρκετά παράξενο και δύσκολος οιωνός που δείχνει ότι το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα και θέλει προσοχή από όλους και ειδικά από εκείνους που έχουν την δυνατότητα να πάρουν αποφάσεις που επηρεάζουν την διαβίωση της ανθρωπότητας σε μεγάλη έκταση. Ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει και θέλει μέγιστη φρόνηση από όλους. Άλλωστε τι οφελεί να κερδίσει κανείς τον κόσμο όλο αλλά χάσει την ψυχή του;

 

 

Τα τρία ορθογώνια τρίγωνα

Γενικά παρατηρούμε ότι δημιουργούνται τρία ορθογώνια τρίγωνα με βάση την αντίθεση Ήλιου–Δία. Στην κορυφή του ενός είναι ο Πλούτωνας, του άλλου ο Κρόνος και του τρίτου ο Άρης. Ο Πλούτωνας δείχνει απ’ την μία την Γερμανία και απ’ την άλλη την Τουρκία και σχηματίζει εξάγωνο προς τον Ήλιο και τρίγωνο προς τον Δία. Ο Κρόνος δείχνει την Ελλάδα σχηματίζοντας τετράγωνα προς τον Ήλιο και τον Δία, ενώ ο Άρης σχηματίζει γωνία πενταγώνου (108°) προς τον Ήλιο και πενταδική (72°) με τον Δία δίνοντας στην συνάντηση την αίσθηση του μοιραίου, του απροσδόκητου και διαθέτοντας μεγάλη ενεργητικότητα και αποτελεσματικότητα.

Ο Πλούτωνας ως κορυφή του ορθογώνιου Πλούτωνας–Δίας–Ήλιος λέει ότι Γερμανία και Τουρκία θα πάρουν παροδικά οφέλη οικονομικά και γεωστρατηγικά. Ο Κρόνος ως κορυφή του ορθογωνίου Κρόνος–Δίας–Ήλιος δείχνει ότι η Ελλάδα θα πάρει παροδικούς πόνους και δυσκολίες. Ο Άρης ως κορυφή του ορθογωνίου Άρης–Δίας– Ήλιος δείχνει προς την πλευρά του ότι ο παγκόσμιος πόλεμος συνεχίζει να κρέμεται από μια κλωστή, στο αν θα πάρει διαστάσεις τραγωδίας ή θα επικρατήσει η Θέληση για το Καλό καθώς όλοι θα ανταποκριθούν στα βαθύτερα αιτήματα για δημιουργική πρόοδο της καρδιάς της ανθρωπότητας.

 

 

 

ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ & ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ

 

Ορφίων
Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016
Τα φαινόμενα του Χειμερινού Ηλιοστάσιου του 2017
Περί του ζωδίου του Σκορπιού
Για την εορτή του Δημήτριου και της Δήμητρας
Μία οπτική του ζώδιου του Ζυγού
Η Παρθένος του ζωδιακού
Ηλιακή έκλειψη Αυγούστου 2017
Εκλείψεις Αυγούστου 2017
Η σχέση μας με την σκέψη και η σιγή του νου
Ο Λέων στην Εσωτερική Αστρολογία
Ο Μπετόβεν, ο Γκαίτε, η συνάντηση των G20, ο Κριός και ο Ουρανός
Για το ζώδιο του Καρκίνου
Κατανοώντας το ανθοΐαμα Mimulus
Το Γεγονός της Αναστάσεως
Κριός - Ακτίνες - Κυβερνήτες
Για τους Ιχθείς
Συμβολισμός και Υδροχόος
Ο εννεαετής κύκλος 2008-2016
Μία όψη του Τοξότη
Ο Ορίζοντας Γεγονότων της Προσωπικότητας
15 χρόνια από την 11η Σεπ 2001
Μαθητεία στο ζώδιο της Παρθένου
Π. Ποροσένκο (2016)
Αικατερίνη Στεφανίδη- (επί κοντώ γυναικών στο Ρίο2016)
Σεληνιακές Εκλείψεις: Αλδεβαράν, Ερμή, Δία
Περί Λέοντος
Ένα σχόλιο για την Theresa May
Το ζώδιο του Καρκίνου
Μεταβλέψεις στο φαινόμενο Brexit
Για το Θερινό Ηλιοστάσιο
Μία περίπτωση μελέτης της οστεοπόρωσης
για την Ορθογραφία της Λέξης
για τον Τόπο των Διδύμων
Τα Άστρα και οι Μορφές
για τον Τόπο του Ταύρου
Θεραπευτική & Αστρολογία
Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιογραφία
Σύντομο Ιστορικό της Εσωτερικής Αστρολογίας
σύνοδος κορυφής Ε.Ε. (Μαρ 2016)
Απαλότητος α'- μουσική: Ορφίων
για το ζώδιο του Τοξότη
Εμείς - μουσική: Ορφίων
Μετεκλογικά 2015
Σύντομη γεωμέτρηση των λογότυπων των κομμάτων
Παρθένος Μαρία - σύμβολο και βίωμα
Η ασκητική της Εσωτερικής Αστρολογίας
Τέλος του Messenger με πρόσκρουση στον Ερμή
Το ζώδιο του Ταύρου και η Βεσάκ
Περί του Μυστηρίου της Σταύρωσης
Αστρολογική Εθνολογία: Γερμανία & Ελλάδα
Β. Πούτιν: υπάρχει πρόβλημα υγείας;
Περί του ζωδίου της Παρθένου
Περί Γανυμήδη και Υδροχόου
Η αριθμητική του 2015
Περί του ρόλου και της χρήσης της αστρολογίας
Περί αστρολογικών προβλέψεων
Ο Σκορπιός, ο Ήρακλής & η Λερναία Ύδρα
Αστρολογικά δρώμενα
Η Μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού
Γενέθλια 2014 της Ομάδας Εσωτερικής Αστρολογίας
Οι κυβερνήτες των ζωδίων
Κρόνος, Μαντεία & Αιώνιο Τώρα
Αληθινό, Αγαθό, Ωραίο
Ο σταυρός του 2014 στα θεμελιώδη ζώδια
Περί Εσωτερικής Αστρολογίας
Ενοποίηση επιστήμης, τέχνης, φιλοσοφίας και θρησκείας
Χειμερινό Ηλιοστάσιο
Από την τέταρτη στην πέμπτη διάσταση